Economia

GM tanca el 2020 amb 12 supermercats nous a la demarcació de Girona

A tot l’Estat va estrenar 95 establiments, que van suposar la creació de 138 llocs de treball

Va invertir 5,1 milions en els Gros Mercat de Figueres, Girona i Palamós

GM Food, companyia referent en el sector de la distribució alimentària, va acabar el 2020 amb 95 supermercats franquiciats nous repartits en 13 comunitats autònomes. D’aquests, 42 estan situats a Catalunya: 12 a la demarcació de Girona (7 Proxim, 4 Spar i 1 Suma), 27 a la de Barcelona (17 Proxim, 9 Suma i 1 Spar), 2 a la de Tarragona (Suma) i 1 a la de Lleida (Proxim). Aquestes obertures han suposat la creació de 138 llocs de treball i un augment de 7.160 m

2
de la superfície de sala de vendes.

A més, l’any passat l’empresa va realitzar la renovació integral i l’adaptació a la sostenibilitat als seus centres d’autoservei a l’engròs Gros Mercat de Figueres, Girona i Palamós, i està en marxa la reforma del centre d’Olot. La transformació va suposar una inversió total de 5,1 milions d’euros i s’orienta fonamentalment a potenciar la zona de frescos i a ampliar l’assortiment de referències de proximitat. El catàleg de marques pròpies també es va ampliar durant aquest any, amb la incorporació de les infusions Greenwell, els cafès Zicarelli i les aigües Idonia. En l’àmbit de la sostenibilitat, s’ha impulsat la reducció de l’ús de plàstics a favor de l’ús de productes de materials sostenibles. I ha continuat la inversió amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques i equips més eficients.

Any difícil

En un comunicat, la companyia destaca els bons resultats aconseguits en l’obertura de franquícies en un any difícil marcat per la pandèmia i per la inactivitat que va suposar el confinament. De fet, GM Food atribueix gran part dels bons resultats a la seva aposta per un model de botiga de proximitat destinat a satisfer els hàbits dels consumidors, ampliant les referències de productes saludables i sostenibles, i dels franquiciats, adaptant els seus negocis a la seva especialització i a les necessitats de la zona.

LA XIFRA

1.161
Milions
d’euros que va facturar l’empresa, que és propietat de la multinacional xinesa Bright Food.

Arreu de l’Estat, amb Suma i Proxim

La resta de supermercats nous, 38 Suma i 15 Proxim, es troben a Andalusia (15), el País Valencià (10), les Balears (5), Madrid (5), Aragó (4), Castella-la Manxa (4), Castella i Lleó (4), les Canàries (2), Astúries (1), Euskadi (1), Galícia (1) i Navarra (1). En la línia del seu pla de creixement, el 2020 GM Food va inaugurar els seus primers supermercats Suma a Galícia i a Astúries, ensenya amb la qual no hi tenia presència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia