Economia

L’empresa de videojocs sud-coreana Smilegate tria Barcelona com a seu central per créixer a Europa

La companyia obre el seu primer estudi internacional i ja ha contractat 35 treballadors

L’empresa sud-coreana Smilegate ha obert el seu primer estudi internacional de desenvolupament de videojocs a Barcelona, on ja ha contractat 35 treballadors.

El departament d’Empresa i Coneixement assenyala en un comunicat publicat aquest dimecres que la companyia ha triat  la capital catalana com a seu central europea per expandir-se cap al mercat occidental i centrar-se en el disseny de videojocs triple A. Es tracta d’una categoria de de jocs per a consoles i ordinadors que tenen una qualitat gràfica i de guió més elevada, i que acostumen a tenir continuïtat a través de sagues i sovint s’adapten en format de pel·lícules o sèries.

Per instal·lar-se a Catalunya, l’empresa ha rebut el suport de l’agència pública ACCIÓ.
Pel conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, l’arribada d’una “gran empresa” com Smilegate a Barcelona posa en valor els actius que té la ciutat per consolidar-se “com a hub digital reconegut internacionalment i com un pols de talent per a sectors punters com el dels videojocs”.

De la seva banda, el conseller delegat de Smilegate a Barcelona, Yongil Kim, ha apuntat que la creació del nou estudi “suposa un pas endavant per Catalunya a l’hora d’establir-se com a hub tecnològic del sector, perquè fins ara se centrava en el desenvolupament de serveis mòbils o altres productes independents”.

La companyia té previst incrementar la plantilla durant el 2021 i ja ha anunciat que vol traslladar-se a unes oficines més grans.

Fundada l’any 2002 i amb seu a Corea del Sud, Smilegate té una plantilla de 2.500 treballadors a tot el món. Actualment es troba en un procés d’expansió amb oficines als Estats Units, la Xina, el sud-est asiàtic i Europa. L’empresa és coneguda per haver creat el videojoc Crossfire, un simulador de guerra en primera persona amb més de mil milions de jugadors i que ha generat al voltant de 8.900 milions d’euros en vendes. També ha desenvolupat el joc de rol Lost Ark, el joc per a mòbil Epic Seven i està operant un festival global d’eSports global que porta per nom World Cyber Games (WCG).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia