Economia

La facturació de les empreses cau un 35,2%

Són dades del tercer trimestre de l’any, segons una enquesta i un informe de Fepime

La facturació de les empreses va caure un 35,2% durant el tercer trimestre de l’any, de manera més accentuada en les de menor dimensió: als establiments amb menys de 10 treballadors, la facturació va caure un 38,3% de mitjana; als petits, un 34%, i als de més de 50 treballadors, un 33,7%.

A més, només un 42% de les empreses enquestades preveuen recuperar abans d’un any la facturació anterior a la pandèmia, i un 13,9% veuen difícil recuperar-la o ja donen per fet que no ho podran fer. Durant el tercer trimestre de l’any, només un 0,5% de les empreses afectades han aconseguit recuperat el nivell de facturació anterior a la crisi.

Segons l’informe de les pimes a Catalunya del 2020, que ahir van presentar a la seu de Foment del Treball la presidenta de Fepime, Helena de Felipe, i el secretari general de l’entitat, César Sánchez, durant el tercer trimestre les empreses es van adaptar a una nova situació. En aquest sentit, la mesura més adoptada va ser la reorganització de la jornada (77,2%), seguida per la reducció de la jornada laboral (35,3%) i la introducció d’incentius en el consum (promocions, rebaixes…) adoptada per un 24,6% de les empreses.

Des d’una perspectiva econòmica, un 42,9% dels establiments van sol·licitar algun tipus d’ajut econòmic o financer. L’impacte en l’ocupació ha afectat un 51,8% de les empreses, i, per a un 82,2%, el pas de la pandèmia ha comportat un augment de la complexitat dels processos.

La digitalització “obligada” de les empreses

L’informe elaborat per Fepime incorpora la valoració que ha fet Idescat sobre la manera com la pandèmia ha accelerat la digitalització de les empreses. En total, en el tercer trimestre del 2020 un 35,3% de les empreses a Catalunya han accelerat el seu procés de transformació digital a causa de la pandèmia. Existeixen importants diferències en funció del nombre d’ocupats dels establiments, ja que només un 23,1% dels establiments amb menys de 10 ocupats van accelerar el seu procés de transformació digital, un percentatge que s’incrementa fins a un 31,2% en els petits establiments i que puja fins a un 46,4% en el cas d’empreses que tenen més de 50 treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia