Economia

Nissan ofereix la “possible continuïtat” d’activitats no productives a Barcelona com el centre tècnic o de compres

Acaba la primera reunió per negociar el tancament de l’empresa i els sindicats es neguen a firmar l’acta

La direcció de Nissan Motor Ibérica ha ofert la “possible continuïtat” d’activitats no relacionades amb la fabricació a Barcelona com el Centre Tècnic Europeu (NTCE) i Compres, que donen feina a unes 400 persones, en la primera reunió per negociar el tancament de les fàbriques catalanes, segons ha indicat la multinacional japonesa en un comunicat. El directiu que pilotarà el procés, Frank Torres, no ha assistit a la trobada que ha durat dues hores. A la sortida, els treballadors han lamentat que només hi hagi participat l’equip de recursos humans, un notari i sis advocats del despatx Garrigues.

Els representants sindicals s’han negat a firmar l’acta d’una reunió que representa l’inici del compte enrere de 30 dies per a presentar un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO).

A les portes de la planta, on ha estat convocada la trobada, hi hagut centenars de treballadors concentrats tot el matí per donar suport als seus companys i per protestar. Molts d’ells se n’aniran a Cantàbria per mobilitzar-se a la fàbrica de Los Corrales de Buelna de Nissan i tenen la intenció de reunir-se amb el president de la comunitat, Miguel Ángel Revilla. La plantilla de Barcelona vol “avisar” els empleats càntabres que la inversió de 40 milions d’euros que ha promès la multinacional no servirà per salvar les instal·lacions, ja que a Barcelona també hi va haver una promesa d’inversió de 70 milions en una nova planta de pintura a canvi de baixes laborals que no s’ha acabat fent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia