Economia

El març suma una nova baixada de l'atur al Maresme

És el descens més gran registrat en el mateix període en anys anteriors

Hi ha encara 31.807 persones sense feina

El mes de març ha estat favorable als interessos laborals del Maresme. Segons les dades facilitades per l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, l'atur va continuar el seu descens i les llistes de gent sense feina es van reduir un 2,84% –que representa 713 persones–. Malgrat que la dada no dóna per gaires alegries, el cert és que representa el descens registrat en el mateix període més alt dels darrers anys. Comparativament, l'anàlisi interanual evidencia una reducció del 12,41% respecte al març del 2015 –4.508 persones–. En tot cas, l'índex d'atur a la comarca se situa en el 16,36%, dos punts per sobre tant del de la demarcació de Barcelona com de la mitjana a Catalunya. La reducció, però, s'ha repartit entre tots els col·lectius (dones i homes), tots els grups d'edat i tots els sectors d'activitat econòmica (agricultura, indústria, construcció i serveis). L'únic grup que no se n'ha beneficiat és el de persones que no tenien una ocupació anterior. Tot i això, el sector de serveis, que proporcionalment és el que suma més persones del territori sense feina, també és el que ha experimentat una davallada més destacada, del 4,02%. La construcció ha baixat un 0,97%. La reducció de les llistes de l'atur ha arribat a 23 dels 30 municipis del Maresme, mentre que ha crescut lleugerament a Cabrils, Caldes d'Estrac, Dosrius, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Iscle de Vallalta i Sant Vicenç de Montalt. De les 31.807 persones sense feina, gairebé el 54% són dones, i per grups d'edat, el majoritari correspon als de 55 a 64 anys, que representa el 28% del total.

LA XIFRA

16,36
és el percentatge
de gent sense feina a la comarca del Maresme corresponent al mes de març

Pineda ocupa el primer lloc, amb el 24,02%

Pineda de Mar es manté un cop més com el municipi de la comarca amb un nivell d'atur més elevat, del 24,02%. El segueix Tordera, amb prop de quatre punts menys (20,62%) i Santa Susanna (20,46%). Calella baixa per primer cop del llindar psicològic del 20% i se situa en el 19,07%. A l'altre costat de la balança amb els índexs d'atur més baixos se situen Cabrera de Mar (8%), Teià (8,16%) i Alella i Cabrils, que coincideixen en un 8,97%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona