Empreses

El control dels deures ambientals

La firma de control ambiental Dnota creix a tot el territori de l'Estat espanyol

La firma de serveis de control de qualitat ambiental Dnota espera confirmar enguany la progressió que va mostrar l'any passat, quan va incrementar un 18% la facturació del 2013, fins arribar als set milions d'euros. La firma, fruit de la concentració de quatre companyies (Laboratorios Cavendish, Exteco, SIR i Litoral Consult), consolida enguany la presència que ha assolit a tot el territori d'Espanya, així com la versatilitat dels seus serveis, que abasten atmosfera, aigua, sòls, residus, acústica i vibracions. El director general, Òscar Navarro, explica: “Podem abastar qualsevol variable ambiental des del punt de vista normatiu.” La integració d'empreses de diversos punts de l'Estat ha donat a l'empresa capacitat per competir amb empreses locals que, per exemple, no poden tenir la capacitat d'anàlisi que ofereixen els laboratoris Cavendish, entre els més ben equipats de l'Estat.

La firma, amb seu central a Sant Cugat del Vallès i representació a Madrid, Granada, Alacant i la Corunya, genera un 30% a la comunitat de Madrid, un 25% a Andalusia i un 10% a Catalunya, les tres àrees geogràfiques principals de la seva activitat. A més, el director tècnic de l'àrea de litoral, Josep Hurtado, explica: “D'un temps ençà hem aconseguit que el 60% dels nostres clients provinguin del sector privat, quan fa tres anys era a l'inrevés.” La firma té un mercat prou consolidat en les línies de control de les xarxes de qualitat de l'aire i aigua. En el primer segment, cal destacar el contracte que manté amb la comunitat de Madrid pel manteniment de la xarxa de control de la qualitat de l'aire. A Catalunya, gestiona tres dels cinc lots de la xarxa de la Generalitat.

En el camp de l'aigua, en l'acreditació que les masses d'aigua gaudeixen de bona qualitat ambiental, controlen “per a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) els paràmetres de qualitat de l'aigua que surt i entra de les depuradores de la zona de Tarragona”.

Un segment que ara ofereix bones expectatives és l'acústic. Navarro explica: “Aquest àmbit del negoci està creixent molt, i ja hem realitzat mapes de soroll per a diverses ciutats, entre les quals destaquem Jerez, Alzira i Benidorm.” En acústica, l'empresa ha treballat en el camp ferroviari, mesurant les vibracions del TAV per a Adif, i per a propietaris d'infraestructures viàries, als quals assessora sobre la conveniència d'instal·lar pantalles per al soroll. “En l'àmbit de l'acústica estem actuant més com a enginyeria que com a entitat de control, és un camp no gaire desenvolupat en què tenim molta confiança.”

Un altre camp on Dnota té molta experiència és el del control de la qualitat de les sorres en projectes de regeneració de platges. Dnota intervindrà en la regeneració de les platges de Malgrat i Sitges, que estan a punt d'iniciar-se.

En el camp energètic han sovintejat darrerament els projectes, com el del desmantellament de la tèrmica del Besòs, en què Dnota s'encarrega de vetllar que la restitució de la platja, en desaparèixer la instal·lació de captació d'aigua de refrigeració, es faci tot respectant la normativa sobre soroll, sediments marins o la pols que poden generar les obres. Com diu Hurtado, “aquí controlem totes les matrius, tot incloent-hi la gestió dels residus de formigó i ferro, que valorem”.

Com anuncia Navarro, el 2015 pot ser un any “en què es consolidi la tendència de creixement, ja que ara tant les empreses privades com les administracions públiques tornen a gastar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona

Datarmony inicia l’expansió internacional a Xile

Barcelona

El debat per internalitzar el servei, en suspens

barcelona
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona
economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona