Empreses

FSC Inserta facilita un 12% més de contractes el 2014

Aquesta agència de col·locació treballa per formar i ocupar persones amb alguna discapacitat

FSC Inserta, entitat de la Fundació ONCE que treballa per la formació i l'ocupació de les persones amb discapacitat, va mitjançar l'any passat en més de vuit-cents contractes a Catalunya, un 12% més que el 2013. Segons la delegada al Principat d'aquesta agència de col·locació, Núria Sanz, s'ha notat una certa recuperació en la contractació. Sanz diu que el primer any de la crisi es va acusar molt el clima general, i el nombre de contractes va caure de manera important. Però s'ha anat recuperant a poc a poc. Ha estat així, segons diu, pel canvi de tendència en l'economia, però també perquè han fet un esforç més gran en contactar amb empreses perquè contractessin persones amb discapacitat. Actualment, treballen amb 1.500 companyies catalanes.

Ara bé, la delegada d'FSC Inserta a Catalunya deixa clar que es fan més contractes, però en pitjors condicions. Segons diu, solen ser més curts, a temps parcial i amb salaris més baixos. És la tendència que caracteritza ara el mercat de treball.

L'entitat és una agència de col·locació que treballa amb persones amb discapacitat i sense ànim de lucre. Les insereix tant a Ilunion, el grup d'empreses de l'ONCE, com a altres empreses. Aproximadament un 20% dels contractes corresponen al primer cas i un 80%, al segon.

Sanz explica que FSC Inserta té diverses àrees: l'atenció a la gent amb discapacitat, a la que ofereix orientació laboral i formació, tant d'aspectes genèrics com de competències específiques per a algun sector; el suport a emprenedors amb discapacitat que volen posar en marxa un negoci, un col·lectiu que pot assistir a tallers de creativitat i rebre un assessorament personal per valorar la viabilitat del projecte, així com ajuts a emprenedors que volen créixer, i, finalment, la gestió d'una borsa de treball, que, a Catalunya, té 30.000 persones inscrites.

Més enllà d'això, l'entitat ha dissenyat campanyes per a col·lectius concrets. Per exemple, recentment, ha elaborat un seguit d'accions per als discapacitats més joves, ja que havia detectat que la taxa d'inactivitat en aquest col·lectiu era molt alta.

Fa un any, FSC Inserta va llançar un plataforma de formació i ocupació (www.portalento.es) a través de la qual els usuaris poden penjar i actualitzar els seus currículums, així com accedir a recursos formatius. Al seu torn, les empreses poden posar-hi ofertes i actualitzar-les.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona

Datarmony inicia l’expansió internacional a Xile

Barcelona

El debat per internalitzar el servei, en suspens

barcelona
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona