Empreses

SCA deixa 150 empleats sense feina a la planta de Mediona

La firma sueca tancarà la línia de conversió de paper per traslladar-la a Navarra

L'Ajuntament i els treballadors s'han mobilitzat per aturar la marxa de SCA

La firma sueca SCA –que es dedica a la producció de paper tissú i a la seva conversió en paper higiènic i de cuina i en tovallons i mocadors, entre d'altres– està decidida a tancar la línia de conversió de paper de la seva fàbrica de Mediona per traslladar-la a la planta que té a Navarra, la qual cosa afectarà 150 treballadors. L'empresa, que mantindrà la producció de paper a la fàbrica de l'Alt Penedès, ho va comunicar als empleats a finals d'octubre i la mesura ha provocat un gran impacte al municipi, que no ha dubtat a mobilitzar-se contra el tancament. El consistori, amb Servand Casas al capdavant, treballa per aturar la decisió i, dilluns, els empleats van fer una vaga de dues hores i una manifestació pels carrers de Mediona, en què van participar unes 400 persones. Les negociacions entre la companyia i el comitè d'empresa van començar dijous i ahir els treballadors van decidir en assemblea seguir amb les mobilitzacions.

La firma addueix motius organitzatius i productius per tancar, ja que considera que la planta serà ineficient en un futur. Segons l'empresa, té uns costos fixos de producció per tona molt elevats si es comparen amb altres centres productius de SCA i, a més, les instal·lacions estan obsoletes i no tenen possibilitats de creixement. “La mesura és fruit d'una sèrie de consideracions per assolir la millor manera d'assegurar la continuïtat del negoci i el seu futur a Espanya”, apunta el responsable de la firma a l'Estat, José Ramón Iracheta. La companyia ha posat sobre la taula la recol·locació d'empleats a les plantes que té a Navarra i Valls, però en cap cas preveu canviar la seva posició sobre el tancament, tot i que a Mediona obté beneficis cada any i l'Ajuntament els ha donat tot tipus de facilitats, tal com explica Aniceto Delgado, president del comitè. De fet, el temor dels treballadors és que SCA acabi tancant també la paperera.

L'alcalde lamenta la decisió de la companyia i recorda que el municipi sempre ha estat disposat a solucionar els problemes que pogués tenir per garantir la seva continuïtat. “Mediona no es mereix el tracte que està rebent de SCA i intentaré convèncer qui calgui per evitar el tancament”, diu. Casas, entre altres accions, ha buscat el suport dels partits polítics, amb els quals s'ha reunit al Parlament acompanyat de representants del comitè d'empresa. “La meva feina va dirigida a aturar els acomiadaments i, si no s'aconsegueix, a intentar buscar una sortida a la gent que es quedi sense feina, a banda de solucionar els problemes que pugui plantejar la firma perquè no tingui excuses per tancar la paperera”, explica l'alcalde. La marxa de SCA ha provocat un fort sotrac a la comarca, ja que la decisió se suma als acomiadaments que han plantejat Ceràmiques del Foix i Robert Bosch.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona
economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ