Economia

turisme

Dos bancs i la Generalitat adquireixen per 9,5 milions el complex termal de Jafre

Hi ha diversos inversors interessats en el projecte, que es replantejarà

Entre les opcions hi ha tirar-lo a terra o acabar-lo i reenfocar el destí

Més de quatre anys després que es paralitzessin les obres, el que havia de ser un exclusiu complex termal a Jafre té nous propietaris. Es tracta del Banco Popular, Banc Sabadell i l'Institut Català de Finances (ICF), que l'han aconseguit en subhasta per un valor de 9,5 milions d'euros. Totes tres entitats bancàries formaven part del crèdit sindicat que es va atorgar al promotor del projecte, el grup Prestige, per iniciar l'obra. Ara la propietat del complex es reparteix en funció del crèdit sindicat: 44% per al Banco Popular, 38% per a Banc Sabadell i el 17% per a l'ICF.

“No se sap el destí del complex”, asseguraven ahir fonts de Banc Sabadell, que destacaven, a més, el fet que finalment es desencavalla un projectes empantanegat des de feia molt de temps, i que, per tant, la venda era una notícia positiva ja que permetrà “reenfocar el projecte perquè sigui viable”. Les mateixes fonts van confirmar així que hi ha diversos inversors interessats en aquest espai i que a hores d'ara no es descarta cap opció. Entre aquestes, hi ha acabar-lo i reenfocar el destí d'un complex que en el seu moment es va presentar com un dels centres més importants d'Europa de la seva classe. Però també hi ha l'opció que s'acabi tirant a terra el que hi ha fins ara construït i es comenci un nou projecte. De fet, les obres es van paralitzar quan s'havia fet el 70% de la construcció, però, amb el pas del temps i tot i la contínua vigilància privada que s'hi ha destinat, les instal·lacions s'han anat deteriorant. Justament ahir mateix, una comitiva en representació dels nous propietaris de les instal·lacions va visitar l'espai situat a Jafre. L'alcalde, Joan Bonany –que ahir no va poder ser localitzat–, havia repetit diverses vegades que el complex és important per al poble. També la Generalitat donava suport al projecte inicial, ja que el considerava un motor econòmic per a la zona. Ara caldrà veure quin futur li donen els nous propietaris, si mantindran les instal·lacions o apostaran per un projecte totalment nou.

LA XIFRA

9,5
milions d'euros
és la quantitat per la qual s'ha adjudicat en subhasta el complex de luxe.

Un projecte d'alta volada

El complex es va presentar com un projecte lúdic termal pel qual es preveia una inversió de 30 milions d'euros inicialment, i després es va multiplicar per dos. Les aigües termals del municipi del Baix Empordà havien interessat diversos inversors des del 2000, i el 2005 Prestige va anunciar la construcció del balneari. Es preveia incloure dins el complex hoteler –d'habitacions d'entre 50 i 100 m² cadascuna i que tindrien preus de 800 euros la nit –una zona d'aigües termominerals que imitava una antiga vil·la romana. La primera data que es va marcar com a final de la construcció era el gener del 2007. Problemes de finançament, però, van acabar provocant la paralització de les obres el 2009, i amb un deute que pujava a 48 milions d'euros es va declarar el concurs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’Alcampo d’Espai Gironès obrirà el 14 de juny

SALT
economia

Vueling veu una “oportunitat econòmica” a Catalunya per produir combustible sostenible d’aviació

barcelona
habitatge

Tombat el decret del govern per regular el lloguer de temporada

barcelona

Creuers, ‘champagne’ i caviar

conseller de famílies empresàries
economia

Els hotels reben 1,7 milions de turistes a l’abril

Barcelona

Promocionen l’oferta enogastronòmica i d’alta gamma a Manchester

GIRONA
CALONGE i ST. ANTONI

Bona acollida de la jornada de portes obertes del Campus de l’Experiència

CALONGE I ST. ANTONI
política

Sánchez retira la llei del sòl per evitar que el PP voti el vet d’ERC i Junts

madrid
QUERALBS

Posicions enrocades en les negociacions per la nova concessió de Vall de Núria

QUERALBS