Gran angular

Auge dels ‘outlets' per al turisme de compres

A la inauguració del de la Jonquera s'hi sumen el projecte de Viladecans i l'ampliació de La Roca

La Roca Village rep 3,2 milions de visitants a l'any, i més del 60%són estrangers

Vendre roba i complements de marca fora de temporada als turistes és una activitat a l'alça. Dijous es va inaugurar Gran Jonquera Outlet&Shopping del grup Escudero, que ha invertit 35 milions d'euros en un complex comercial de 12.000 metres quadrats de superfície on ja s'han instal·lat més de cinquanta marques i té capacitat per a setanta establiments, que quan estigui a ple rendiment donarà feina a 550 persones.

L'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, espera que amb aquest centre el municipi es converteixi en “punt comercial entre Girona i Montpeller”, i el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, va dir en la inauguració que Catalunya ha aconseguit tornar l'equilibri entre el comerç de proximitat i les grans superfícies, diagnòstic amb el qual no estan d'acord les organitzacions de botiguers. El mateix dijous s'anunciava la constitució de l'associació Comerç del Baix Llobregat, que pretén fer front a la posada en marxa de l'outlet que l'empresa Neinver ha projectat a Viladecans. Integrada per Xarxa Comercial Viladecans, Xarxa Empresarial i Comercial de Castelldefels, Gran Comerç Prat, Unió de Botiguers de Gavà, Activa Despí, Associació de Comerciants El Carrer de Sant Boi i l'Associació de Comerç i Serveis de Sant Boi, aquesta entitat es proposa en primer lloc analitzar si la llicència comercial atorgada a l'outlet compleix les normatives urbanística i comercial. L'associació farà un estudi sobre l'impacte, tant a la comarca com en l'àmbit català, que aquest centre comercial pot tenir en altres activitats, com botigues, mercats ambulants, indústria tèxtil o de moda. L'empresa Neinver projecta l'obertura del Viladecans The Style Outlets a finals del 2015, amb la implantació de 150 botigues que oferiran excedents de temporades anteriors. La Confederació del Comerç de Catalunya (CCC) considera que l'outlet és “un model insostenible pels problemes de mobilitat” que generarà l'afluència de tres milions de visitants anuals.

A la CCC tampoc no li fa gens de gràcia el centre comercial La Roca Village de l'empresa Value Retail i es va oposar a la pretensió -denegada per la Generalitat- de l'Ajuntament de la Roca del Vallès de ser declarat municipi turístic per poder obrir diumenges i festius. Aquest outlet rep anualment 3,2 milions de visitants, dels quals més del 60% són turistes estrangers, i el 3 de maig van començar les obres d'ampliació, que costaran 30 milions d'euros i amb les quals es passarà d'una superfície de 17.5000 metres quadrats a 24.000. En aquest nou espai, que es preveu obrir l'estiu de 2014, s'hi instal·laran unes 40 noves botigues, i el conjunt d'inversions generarà 300 nous llocs de treball, dels quals 200 són directes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Augmenta un 35,6% l’allotjament turístic al Vallès Occidental amb una estada mitjana de dues nits

TERRASSA
ECONOMIA

El Maresme pedala a favor de l’EuroVelo 8

MATARÓ
Rússia

Rússia augmenta un 82% els ingressos per la venda de petroli i gas el 2024

barcelona
unió europa

La CE exigeix a Booking complir amb la llei de mercats digitals

barcelona
ECONOMIA

Came Parkare s’instal·larà al parc de l’Alba

CERDANYOLA DEL VALLÈS

Compradors d’or, paranoics o assenyats?

Barcelona

El negoci de les caixes fortes reneix

barcelona
Ruben Sans
President de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC)

“L’empresari segueix veient-se com una figura negativa”

Barcelona
DE MEMÒRIA

Línies d’ultramar (1906)

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)