Economia

TURISME

Els israelians redescobreixen els atractius de Besalú

L'any passat, el turistes procedents d'Israel van ser els majoritaris d'entre els estrangers que van visitar aquesta vila garrotxina de passat jueu, desbancant d'aquesta posició els francesos

Per primera vegada, Israel va ser l'any passat el principal país d'origen dels turistes estrangers que van visitar Besalú. Segons les dades de consultes a les oficines de turisme municipals, un total de 7.697 persones procedien d'aquell país, relegant a la segona posició els francesos (7.480), que havien estat habitualment els estrangers que més arribaven a la vila garrotxina. Aquest fet no ha causat sorpresa a l'Ajuntament, atès que des de feina uns quants anys els israelians –que solen venir en grups organitzats– anaven incrementant la seva presència al municipi, molt probablement atrets pel patrimoni medieval vinculat a la cultura jueva que es conserva a Besalú.

Un 30% més

En total, el 2011 van fer consultes a les oficines de turisme de Besalú 73.615 persones, una xifra que representa un increment del 30% en relació amb l'any anterior. Al marge del cas dels israelians, en general, l'origen dels visitants no va variar de manera substancial respecte dels anys precedents. El percentatge més elevat de turistes (38%) va correspondre a catalans, i d'aquests, sobretot a procedents de les comarques de Barcelona (77%). Els estrangers van suposar el 37% del total, mentre que de la resta de l'Estat espanyol van venir el 25% del total. Madrilenys i valencians, per aquest ordre, van ser els més nombrosos, igual que en els anys anteriors.

Jubilats i famílies

Si ens referim a tipologies, com és habitual, el gruix dels visitants va correspondre a grups de gent gran (el 30%), seguits de famílies (26%). Quant a les èpoques de més afluència, l'any passat es va mantenir la tendència a la desestacionalització, encara que l'agost (19.918) va continuar sent el mes de més activitat. El més fluix va ser el gener (812 consultes).

Les esglésies

Els temples de Sant Pere i de Sant Vicenç s'han consolidat –sobretot el primer– com a espai a visitar pels turistes. Tot i que Sant Pere només obre per als turistes tres hores els dissabtes i els diumenges, l'any passat hi van entrar 21.977 persones. A Sant Vicenç, que tan sols obre una hora els dissabtes i els diumenges, va atreure 5.484 visitants. Totes dues xifres es consideren “extraordinàries” des de l'Ajuntament.

LES XIFRES

7.697
visitants
procedents d'Israel van fer alguna consulta a les oficines de turisme al llarg del 2011.
73.615
turistes van acudir a les oficines de turisme l'any passat. Això és un 30% més que el 2010.
27.461
persones
van entrar a les esglésies de Sant Pere i de Sant Vicenç durant l'any passat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona