Economia

Els socis dissolen la cooperativa de Montblanc

L'Ajuntament serà el titular de l'immoble modernista

L'assemblea també acorda liquidar la secció de crèdit

L'edifici de la cooperativa de Montblanc passarà a ser de propietat municipal, tal com ho van acordar ahir els socis. L'acord de l'assemblea general, que va reunir el 27% dels titulars, va ser ampli –100 vots a favor, 2 en contra i 3 abstencions– i ratifica, d'aquesta manera, la proposta aprovada pel consistori montblanquí el 13 de desembre passat. La venda comportarà la dissolució de la secció de crèdit vinculada a l'entitat.

Lluís Roig, president de les seccions de crèdit de Catalunya, assegurava que el procés tindrà, aproximadament, una durada de dos mesos. En aquest termini es convocarà novament els socis per presentar l'estat dels comptes auditats, el pas previ a la dissolució. La federació de cooperatives també presentarà en la pròxima assemblea les propostes de futur per als productors, que comportaran establir aliances amb cooperatives veïnes.

Roig va desvincular el procés de la cooperativa vinícola de Montblanc del de la cooperativa de l'Aldea i, en aquest sentit, va afirmar que “només és una coincidència en el temps”. El tancament de la cooperativa de Montblanc està motivat per “la caiguda de la producció que, automàticament, ha fet baixar la facturació”. A la situació s'afegeix “l'envelliment de la massa social, que no té continuïtat en l'activitat agrícola”, va fer veure Roig.

Després de l'assembla, l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, va voler deixar en segon terme els detalls de l'operació. Tot i així, va assegurar que s'organitzarà el sistema financer municipal per accedir a un crèdit de 800.000 euros de l'Institut Català de Finances (ICF) que ha de completar la inversió, d'1,2 milions d'euros.

L'edifici allotjarà una gran vinoteca

L'edifici del Sindicat de Vinicultors i Caixa Rural Agrària de Montblanc el va projectar l'arquitecte Cèsar Martinell. La cooperativa es va constituir el 1916 i l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, es va comprometre davant l'assemblea a celebrar el centenari, el 2016, amb l'edifici totalment restaurat: “Donarem continuïtat a l'esperit dels nostres padrins i l'adaptarem al segle XXI”. Andreu va anunciar que l'edifici de la cooperativa –d'estil modernista i inclòs en la ruta de les catedrals del vi– allotjarà una gran vinoteca amb els vins i caves i els productes de la comarca. La visita a l'edifici agrari completarà el circuit de visites turístiques al nucli històric de Montblanc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Compradors d’or, paranoics o assenyats?

Barcelona

El negoci de les caixes fortes reneix

barcelona
Ruben Sans
President de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC)

“L’empresari segueix veient-se com una figura negativa”

Barcelona
DE MEMÒRIA

Línies d’ultramar (1906)

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)
Tecnologia

La Mobile World Capital vol lluir “el llegat” que deixa el MWC

Barcelona

El mercat posa a prova la joiera responsable

barcelona
Contra xifrada
Jordi Garriga Riu

L’actiu de la natura

Floox ja té al mercat el seu carregador ràpid compacte

L’Hospitalet de Llobregat
Informació especial

Zentinel MDS, l’‘start-up’ que ajuda a digitalitzar la maquinària antiga