Conserves Can Bech, que és present a sis països europeus, fa el salt a Amèrica

També ha iniciat contactes per ampliar la seva presència a Europa i entrar al Japó i a Dubai

«Som una empresa ambiciosa», va afirmar el gerent, Gerard Bech, per justificar, davant d'una situació de crisi, el salt endavant que ha decidit fer l'empresa obrint recentment una representació a Miami. L'objectiu de la representació, que no és cap filial, és anar cobrint els Estats Units i la resta del continent americà. Bech confia que en un termini de dos anys, el mercat americà representi entre el 17% i el 20% de la producció de l'empresa.

Actualment l'empresa de conserves té presència als mercats de l'Estat espanyol, Itàlia, Alemanya, Bèlgica, Holanda i Dinamarca. I tot i l'obertura de la representació americana, l'empresa manté la idea de continuar creixent, tant en altres països europeus com en altres continents. En aquests moments GBech-Conserves Can Bech té contactes per establir-se a l'Estat francès, la Gran Bretanya, el Japó i Dubai. Bech creu que aquests nous mercats podrien ser una realitat en un termini d'un any i mig.

Tot això ha estat possible amb una política d'ampliacions de l'empresa, ja sigui amb adquisicions o participacions, sense oblidar un control dels costos, per acabar oferint un producte artesanal de qualitat. També cal no oblidar la creació del departament d'exportació, que es va fer efectiu el mes de novembre passat i que porta i gestiona Núria Casadellà.

L'origen, les postres de figues en almívar

albert vilar

L'origen de l'empresa cal cercar-la en les postres de figues en almívar que s'elaboraven al restaurant Can Bech, que era propietat dels pares de Gerard Bech, Santi i Montse. Era tant l'èxit de les postres, que els pares van apostar, deu anys després d'obrir el restaurant, per comercialitzar-les. I després van incorporar-hi les prunes al marc de cava. Això va permetre un complement al restaurant i mantenir el personal durant la setmana. L'any 2003, Gerard va decidir ampliar-ho amb l'elaboració de melmelades, chutneys i salses. Per fer les melmelades va adquirir l'empresa Barris, de Girona, que tancava. Un any més tard, el restaurant va tancar ja que els pares es van jubilar, i l'empresa es va dedicar plenament a l'elaboració i distribució. L'empresa té actualment una plantilla de cinc treballadors, tots ells molt polivalents; això fa que molts dels processos, els de menys valor afegit, estiguin externalitzats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.