Economia

Manresa exigirà a Pirelli les inversions necessàries per garantir el futur de la planta i demana suport i recursos als governs

Economia

L'Ajuntament de Manresa exigirà a Pirelli que compleixi el compromís d'invertir en la planta que té a la capital del Bages per garantir el seu futur. Aquest és un dels primers punts de la declaració institucional que l'alcalde de Manresa, Josep Camprubí, ha llegit aquest dilluns a l'inici del ple municipal. La declaració, consensuada per tots els grups municipals, també demana als governs de la Generalitat i de l'Estat espanyol que impulsin accions i mesures per garantir la continuïtat de la planta de pneumàtics amb accions de R+D+I, mesures d'acompanyament per pal·liar la pèrdua de llocs de treball i que es treballi per atraure inversions que contrarestin l'efecte de l'expedient de Pirelli.

A través de la declaració institucional, l'Ajuntament de Manresa afirma que totes les parts implicades del territori han de continuar treballant per garantir el futur a curt i llarg termini de Pirelli al Bages. En aquest sentit, assegura que cal avaluar i negociar el pla de reestructuració anunciat per la companyia, de manera que la seva afectació sigui mínima en la plantilla i que prevegi el màxim de mesures d'acompanyament per la pèrdua de llocs de treball.
El consistori exigeix també a Pirelli que compleixi el compromís d'invertir en la planta amb quantitats superiors a les realitzades fins ara, que segons la declaració, "han estat insuficients". Al mateix temps afirma que totes les parts implicades han de participar en l'avaluació i el seguiment de les mesures del pla de reestructuració per garantir el funcionament de la fàbrica més enllà de l'any 2010.

En un segon punt, la declaració institucional expressa el compromís del consistori d'impulsar polítiques de desenvolupament econòmic, ocupació i formació per acompanyar el manteniment de l'activitat industrial i "sobretot" els treballadors afectats per la reestructuració de la plantilla o bé altres empleats que es vegin afectats pel procés de forma indirecta.

La declaració institucional fa també peticions adreçades al govern de la Generalitat i al govern espanyol. A aquests els demana les màximes mesures i accions per garantir la continuïtat de l'activitat industrial de Pirelli amb accions R+D+I que permetin millorar-ne la capacitat productiva, competitiva i de mercat.

Pel que fa a la pèrdua de llocs de treball, reclama dispositius específics d'orientació, formació, inserció per reinserir laboralment els afectats i millorar l'ocupabilitat. També demanen a l'Agència Catalana d'Inversions que faci tots els esforços possibles per atraure noves inversions a la comarca que reforcin el teixit productiu i creïn nous llocs de treball.

La declaració es farà arribar al comitè d'empresa i a la direcció de Pirelli, a la presidència de la Generalitat, als departaments de Treball i al d'Innovació, Universitats i Empresa i als ministeris d'Indústria i de Treball del govern espanyol.

Pirelli va anunciar el desembre de l'any 2006 la voluntat de substituir l'actual planta de Manresa per unes noves instal·lacions amb un equipament tecnològic més avançat i competitiu que l'actual per produir gammes de producte de més valor afegit en el mercat. Aquest mes de juliol, Pirelli es feia enrere d'aquest anunci i a més comunicava un pla de reestructuració que afectaria 280 treballadors de la plantilla.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.