Economia

L'Associació Cultural Islàmica de Constantí se suma a la consulta

Fred i mal temps marquen una jornada que es desenvolupa sense incidències

La pluja i el fred han arribat al Camp de Tarragona amb les consultes sobre la independència. Tanmateix, la ciutadania ha respost a la crida i s'ha acostat als col·legis electorals. Al municipi més gran dels que participen en la consulta, Constantí, a dos quarts de dues de la tarda havia votat el 13,3 per cent del cens (5.267 sobre una població total de 6.401), a les urnes situades al vestíbul de l'Ajuntament. El mal temps ha obligat a traslladar a espais tancats com el centre parroquial algunes activitats que s'havien de desenvolupar a l'aire lliure.

Els organitzadors han valorat la jornada. Un d'ells, Joan Reig, bateria de Els Pets i membre de Constantí Decideix, ha destacat la participació de l'Associació Cultural Islàmica i ha recordat que s'ha assolit un dels objectius, aixecar ponts de diàleg amb comunitats que no acostumen a participar en la vida social del poble. Els 20 vots que han arribat de l'Associació Cultural Islàmica n'és un exemple. A Constantí hi conviuen persones de 44 nacionalitats.

L'alcalde, Josep Maria Sabaté, d'ERC, ha remarcat que, malauradament, Constantí s'ha convertit en un referent del Camp de Tarragona i ha rebut les felicitacions d'altres municipis més grans i més petits que no han estat capaços de preparar les consultes. L'esperança que té és que s'afegeixen a les properes tongades de consultes.

A l'Arboç, a les dues de la tarda havia votat el 14,4 per cent del temps (630 sobre 4.374). Josep Holgado, de l'Arboç Decideix, ha explicat la presència d'una nombrosa comunitat magrebina i la previsible, a la tarda, de la romanesa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS