Economia

Dogi presenta concurs de creditors amb un passiu de 42 milions d'euros

La tèxtil catalana deu 28 milions a les entitats financeres, 6 milions als proveïdors, 5 milions a la matriu del grup i 3 milions a les administracions públiques

La tèxtil catalana Dogi presentarà demà al jutjat mercantil de Barcelona la sol·licitud de concurs voluntari de creditors -antiga suspensió de pagaments- amb un passiu de 42 milions d'euros, dels quals 28 milions corresponen al deute contret amb les entitats financeres, 6 milions a proveïdors, 5 milions a la matriu del grup i 3 milions a les administracions públiques.

En un comunicat, la tèxtil de la família Domènech assegura que espera superar aquesta situació al més aviat possible, i per això ultima un pla de viabilitat i vol presentar una proposta anticipada de conveni.

L'empresa ha adduït com a causes per sol·licitar el concurs una reducció de les vendes en els últims mesos, una estructura de costos "excessiva" -degut a la duplicitat de costos originada pel trasllat de la fàbrica a la nova instal·lació de Dogi II al Masnou- i una restricció del crèdit per part de les entitats financeres que ha impedit atendre regularment les obligacions financeres de la companyia, amb efecte directe en la tresoreria del grup.

El comitè d'empresa de Dogi ha rebut aquest dimecres amb sorpresa i preocupació la notícia del concurs de creditors i ha exigit a la direcció que informi els treballadors de la situació de l'empresa.

Notícia inesperada
El president del comitè d'empresa de Dogi, Sergio Moreno, ha explicat que la notícia els ha agafat d'imprevist, ja que l'activitat de la fàbrica del Masnou segueix produint "a un ritme acceptable".

El comitè tenia previst reunir-se amb la direcció de l'empresa aquesta tarda per abordar altres assumptes i esperen que els directius els donin llavors detalls del concurs.

El consell d'administració del grup Dogi, fabricant de teixits elàstics per als mercats de moda íntima, bany i esport, va acordar ahir dimarts presentar sol·licitud de concurs voluntari de creditors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona
economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona
economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona