Economia

Cent treballadors d'Acc Spain es manifesten contra el tancament de la fàbrica de Cervera

Economia

Un centenar de treballadors de la planta que la multinacional italiana ACC-Spain té a Cervera s'han manifestat avui pels carrers del municipi per protestar pel tancament de la fàbrica, anunciat per a final d'any i que deixarà al carrer 180 treballadors entre fixos i eventuals.

La protesta ha començat al voltant de les 10.00 hores i ha sortit del centre de treball per dirigir-se fins a l'Ajuntament de Cervera, on s'ha donat lectura a un manifest en el qual es reclama al consistori que intervingui per evitar el tancament de la planta que fabrica compressors industrials.

El president del comitè d'empresa, Manuel Jiménez, ha mostrat el seu malestar per l'actual estat de les negociacions sobre les indemnitzacions, ja que hi ha un desacord sobre el cost de l'acomiadament dels treballadors afectats.
"En primer lloc volem que no es tanqui la fàbrica, ja que considerem que el centre de Cervera és rendible, i si no, que negociïn el tancament. El que passa és que som la baula més feble de la cadena i s'aprofiten d'això. És una vergonya", ha denunciat Jiménez.

En concret, els treballadors es queixen que la indemnització de 45 dies per any treballat que els ofereixen no inclogui el cost del servei de recol·locació que se'ls va oferir en un primer moment.

"L'empresa va rebre set milions d'euros d'ajudes de la Generalitat per poder obrir a les antigues instal·lacions de Lear i ara no es gastarà ni un milió a acomiadar-nos a tots", ha denunciat Jiménez.

D'una altra banda, els treballadors reclamen que, si finalment el tancament segueix endavant, la Generalitat busqui una altra empresa perquè vingui a treballar a la fàbrica de Cervera i donar així una sortida laboral a la plantilla, gran part de la qual ja va haver de patir el tancament de Lear.

A més de la manifestació pel poble, els treballadors han realitzat una aturada laboral de quatre hores per torn.

Les protestes continuaran demà dia 22, però aquesta vegada a Barcelona i de forma conjunta, les plantilles de Cervera i Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental), que també sortiran al carrer per denunciar l'acomiadament d'uns 50 treballadors anunciat per la multinacional.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
QUERALBS

Posicions enrocades en les negociacions per la nova concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

El Cercle d’Economia insta els partits a “sortir del seu bloc” per assolir acords

barcelona
FIGUERES

Tramiten més llicències d’obra major en 5 mesos de 2024 que en tot 2023

FIGUERES

Maneres d’abordar el fracàs

Conseller d'empresaris, expert en lideratge, jove líder europeu (2013-2014) i ambaixador empresarial de Catalunya (2012-2015)

Detenen tres pagesos gironins per les destrosses als pous de l’Alt Empordà

FIGUERES
SALT

Commerzbank posa a la venda l’Espai Gironès per 140 milions d’euros

SALT
economia

Es preveu una campanya de fruita de pinyol “correcta” tot i una caiguda de la producció

Lleida
ECONOMIA

La Xina reaviva la guerra comercial amb la UE amb una investigació antidúmping

BARCELONA

Les botigues de les zones més turístiques ja poden obrir els diumenges

Barcelona