Economia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

L’Ajuntament de Barcelona engegarà el 2024 dues convocatòries per fomentar la contractació indefinida de joves i subvencionar projectes d’investigació emergents que suposaran una despesa de 4 milions d’euros, amb la intenció d’afavorir l’ocupació de qualitat i donar suport a la recerca i la transferència de coneixement.

D’una banda, el programa Crea Treball Barcelona 2024 impulsarà la creació de 235 llocs de treball amb ajudes per a empreses i entitats que ampliïn les seves plantilles a partir de dues línies de suport, segons ha explicat avui l’Ajuntament.

La primera, dotada amb un milió d’euros, es dirà Crea Treball Joves i pretén fomentar la contractació de persones menors de 30 anys en situació d’atur de la capital catalana amb ajudes que variaran entre els 2000 i els 8000 euros.

La segona, amb un pressupost similar, és la línia Crea Treball Investiga, dirigida a la contractació indefinida de doctorats i doctorades amb la garantia d’un salari mínim de 35.000 euros anuals i una ajuda d’entre 12.000 i 15.000 euros en el cas de dones investigadores.

Les bases de les subvencions del Programa Crea Treball Barcelona 2024 s’han aprovat aquesta setmana i la presentació de sol·licituds està prevista a partir del proper 23 de maig i fins al 31 d’octubre d’aquest any.

En paral·lel al Crea Treball, demà es publicarà una nova convocatòria de subvencions per a projectes de recerca jove i emergent de 2024, que compta amb una dotació pressupostària d’1,9 milions d’euros, el doble de la convocatòria anterior, del 2022.

Aquesta tercera edició del projecte busca consolidar el teixit científic i promoure la transferència de coneixement en el sector productiu de la ciutat i està destinat a projectes de recerca que abordin algun d’aquests tres àmbits temàtics: Salut i benestar a la ciutat; Acció climàtica o Ciutat i societat.

La idea és que els projectes, que han de ser originals, tinguin una durada màxima de 2 anys i l’objectiu de proporcionar evidències científiques per resoldre els reptes urbans que té la ciutat de Barcelona. L’Ajuntament subvencionarà fins al 80% del cost de cada projecte, amb fins a una quantia de 80.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona
economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ