Economia

Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

L’agència avisa que la perspectiva de les qualificacions a llarg termini és negativa pel risc que la guerra contra Hamàs s’estengui

L’agència nord-americana de qualificació de riscos Standard & Poor’s (S&P) ha revisat a la baixa la nota del deute sobirà a llarg termini d’Israel, que passa d’una categoria AA- a A+ amb perspectiva negativa, davant l’augment dels riscos geopolítica pel país, tot i que confia en què s’eviti un conflicte regional més ampli. L’agència també ha abaixat la nota del deute a curt termini d’A-1+ a A-1.

L’anunci coincideix amb l’atac israelià contra l’Iran d’aquest divendres, en resposta a l’ofensiva bèl·lica que el règim de Teheran va llançar dissabte passat contra Israel amb més de 300 míssils i drons que responia al bombardeig contra el consolat iranià a Damasc (Síria) de l’1 d’abril passat. Una escalada de tensió que ha fet saltar les alarmes de la comunitat internacional davant el risc que s’estengui a la regió.

Per una banda, S&P destaca que el recent “augment de la confrontació amb l’Iran eleva els ja alts riscos geopolítics per Israel”, tot i que espera que “s’eviti un conflicte regional més ampli”. Tot i això, avisa que la campanya militar israeliana a la Franja de Gaza, en marxa des del 7 d’octubre passat en represàlia per l’atac de Hamàs al sud d’Israel, i l’enfrontament amb el partit-milícia libanès Hezbol·là, a la frontera amb el Líban “sembla que continuaran al llarg de 2024”, davant de les expectatives de l’agència, que reconeix que en un primer moment va pensar que l’ofensiva no s’allargaria més enllà de sis mesos, informa l’agència Efe.

En aquest sentit, destacat que la perspectiva negativa “recull el risc que la guerra entre Israel i Hamàs i la confrontació amb Hezbol·là puguin escalar o afectar els paràmetres econòmics, fiscals i de balança de pagaments d’Israel de manera més significativa de l’espera”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona