Economia

economia

Boeing canvia de direcció

El gegant aeronàutic nord-americà anuncia el relleu del seu director executiu després de la crisi dels 737 Max

El conseller delegat de Boeing, Dave Calhoun, ha anunciat aquest dilluns que deixarà l’empresa aeronàutica nord-americana a final d’any. L’anunci arriba en plena crisi de Boeing pels problemes de seguretat en els seus avions. Després que l’empresa fes públic el seu relleu, Calhoun ha enviat una carta als treballadors de l’empresa on indica que treballar per ella ha estat “el privilegi més gran de la seva vida”.

“Els ulls de tot el món estan posats en nosaltres i sé que superarem aquest moment com una empresa millor”, afegeix a la nota recollida per l’agència Efe. Per això, destaca, que continuaran centrats a completar la feina iniciada per tornar l’estabilitat a la companyia “després dels extraordinaris desafiaments dels darrers cinc anys”, amb la “seguretat” i la “qualitat” per davant de tot.

A banda del relleu de Calhoun, Boeing també ha anunciat que deixarà l’empresa el seu president no executiu, Larry Kellner. En la nota, el gegant aeronàutic informa que aquest serà substituït per l’exdelegat de la tecnològica, Qualcomm, Steve Mollenkopf, que serà l’encarregat de dirigir el procés de selecció del pròxim número u de l’empresa. Els canvis, però no acaben aquí. També surt de la companyia Stan Deal, director de la divisió d’aviació comercial, que es jubila. Stan Deal serà substituït amb efecte immediat per Stephanie Pope, actual directora operativa del grup.

Les accions de Boeing han reaccionat amb un augment del preu d’un 1,29% en els primers compassos de la borsa, informa l’agència Efe.

Boeing està sotmès a una forta vigilància des de l’incident del gener passat, quan un 737 Max 9 va perdre en ple vol un panell destinat a tapar un buit a la porta d’emergència i va obligar l’avió d’Alaska Airlines a fer un aterratge d’emergència.

A més, un dur informe encarregat pel regulador nord-americà i publicat a final de febrer qüestionava la “cultura de la seguretat” de Boeing .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA