Economia

economia

Un estudi destaca la bona salut comercial de Lloret de Mar en temporada baixa

El municipi de Lloret de Mar té una molt bona salut comercial, segons un estudi portat a terme per l’observatori econòmic Eixos.cat, que destaca el gran nombre d’establiments per cada 100 habitants fora de temporada alta. L’estudi, encarregat per l’Associació de Comerciants de Lloret gràcies a una subvenció de la Cambra de Comerç de Girona, va constatar que el mes de novembre hi havia més de 1.700 establiments actius tot i ser temporada baixa, per una població censada de 41.159 habitants segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Els punts clau del bon índex aconseguit en aquest estudi és l’especialització del comerç i la diversitat en productes i serveis que es pot trobar al municipi; també, els eixos comercials principals. A Lloret han mapejat 10 carrers comercials amb 40 locals actius o més.

La composició comercial mostra un clar predomini de l’hostaleria i la restauració (32%), seguides dels serveis comercials (24,1%) i del quotidià alimentari (9,8%). Dins els productes i serveis no quotidians, trobem establiments d’equipaments per a la llar (9,1%), equipaments per a la persona –roba, sabateries, joiera, etc.– (4,8%) i establiments de cultura i lleure (3,3%). En global, l’oferta comercial quotidiana és d’un 80%.

D’altra banda, els comerços d’equipaments per a la persona tendeixen a agrupar-se geogràficament pel municipi i formen clústers comercials ben definits: al voltant del carrer Sant Pere, al carrer de la Vila i Venècia i al centre comercial Carabela. En canvi, els establiments de cultura i lleure tenen un comportament més dispers, però a prop dels llocs més cèntrics del nucli urbà.

La part menys positiva d’aquest estudi són els 427 locals tancats fora de temporada alta en eixos més turístics. El gerent de l’Associació de Comerciants de Lloret, Francesc Alsina, explica que els comerciants busquen rebaixar el mínim possible de temps aquesta estacionalitat comercial: “Des del novembre fins a l’estiu molts establiments estan tancats, ens interessa a tots que hi hagi diversitat.” Alsina destaca que han encarregat aquest estudi per poder donar més informació a emprenedors sobre les zones idònies per posar un negoci. “Si tens establiments semblants al teu a prop, millor”, explica. “Si tens un clúster especialitzat i professional, tots els establiments se’n beneficien perquè hi ha venda creuada.”

En definitiva, l’associació busca reactivar aquells locals buits demostrant les bones dades d’aquest estudi i ressaltant un dels punts més forts de Lloret de Mar: “Cada setmana, a l’estiu, tenim un públic totalment diferent, i és un avantatge.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona