Economia

estats units

La Fed considera que els tipus han arribat al seu pic

La Reserva Federal nord-americana deixa, però la porta oberta a futures pujades si les condicions econòmiques ho requereixen

La Reserva Federal (Fed) dels Estats Units considera que els tipus d’interès han arribat al seu pic, però deixa la porta oberta a ordenar futures pujades si les condicions econòmiques ho requereixen, segon es desprèn de les actes de la seva última reunió, publicades aquest dimecres i recollides per l’agència Efe.

D’acord amb les actes, els reguladors consideren que el tipus d’interès oficial es troba ja “en el seu pic o prop d’estar-hi per aquest cercle”.

En la seva reunió de desembre, explica Efe, el banc central nord-americà va mantenir els tipus en la seva forquilla actual, entre el 5,25% i el 5,5%, admetent que la inflació s’ha reduït considerablement. Va ser una decisió unànime.

A més, la majoria dels reguladors van confiar que “per a final de 2024” el tipus oficial serà més baix, tot i que van deixar clar que la situació econòmica continua sent molt incerta.

Les expectatives que la institució presidida per Jerome Powell comenci a abaixar les taxes aquest any van donar un impuls a les borses el desembre que va dur al Dow Jones d’Industrials a registrar set tancaments històrics, superant per primera vegada els 37.000 punts.

Tot i això, explica Efe, alguns analistes adverteixen que l’optimisme és prematur i que la situació podria empitjorar si el banc central nord-americà no començar a abaixar les taxes tan aviat com esperen els mercats

Segons l’eina FedWatch, del Grup CME, la majoria d’inversors espera que la Fed comenci amb les baixades de tipus a partir de març.

En les actes publicades aquest dimecres es pot veure amb claredat que els governadors del banc central consideren que la situació econòmica és molt millor que a principi de 2023 i apunten especialment a la direcció de la inflació i al creixent equilibri en el mercat laboral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Banc Sabadell rebutja l’inicial oferta d’absorció del BBVA

barcelona

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur

El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, tanca amb el 89 % d’ocupació

girona

Acord de col·laboració entre la Cambra i CaixaBank

girona
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona