Economia

L’IPC es modera al novembre a l’Estat

Se situa en el 3,2%, tres dècimes menys que a l’octubre, segons les dades avançades per l’INE

La contenció es deu a l’abaratiment dels carburants i paquets turístics

La inflació subjacent disminueix 7 dècimes fins el 4,5%

L’indicador avançat de l’Índex de Preus de Consum (IPC) es modera a l’Estat al novembre. La inflació va retrocedir tres dècimes, respecte a l’octubre, i se situa en un 3,2% per l’abaratiment dels carburants, els paquets turístics i l’electricitat i per un encariment més moderat dels aliments i les begudes no alcohòliques, segons les darreres dades avançades per l’Instituto Nacional d’Estadística (INE). La inflació subjacent –índex sens aliments no elaborats ni productes energètics– baixa 7 dècimes fins al 4,5%. Aquesta xifra suposa quatre mesos consecutius de moderació. La vicepresidenta primera, Nadia Calviño, ha apuntat aquest dimecres que les dades de l’IPC avançat són “una bona notícia”. Segons la titular d’Economia, “els salaris continuen guanyant poder adquisitiu i les empreses espanyoles competitivitat augmentant la seva quota de mercat, fins i tot en el difícil context internacional”.

Si la previsió de l’INE sobre l’IPC de novembre s’acaba confirmant el pròxim 14 de desembre, la pujada de les pensions per a 2024 serà del 3,8%, en el cas de les contributives. Les mínimes i no contributives s’incrementaran per sobre d’aquesta xifra tal i com es recull a la reforma de les pensions. La inflació de novembre és la que s’utilitzar per fer un càlcul de les pensions de l’any següent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia