Economia

ECONOMIA

Mor l’empresari de Cornellà Dámaso Martínez, fundador de la multinacional Eninter

Va ser guardonat per l’Ajuntament i era molt estimat al poble ja que també patrocinava la UE Cornellà

El reconegut empresari Dámaso Martínez, president i fundador de l’empresa Eninter, va morir diumenge als 73 anys a Cornellà de Llobregat, segons va confirmar l’Ajuntament del municipi. Eninter, líder en el disseny i manteniment multimarca del sector dels ascensors, va sorgir com una empresa familiar i ha mantingut sempre la seu principal a Cornellà però ara té, a més, presència pràcticament a tot l’Estat espanyol i en més de 25 països i en quatre continents. Just aquest 2023 s’està celebrant el 50è aniversari de l’empresa. Fa deu anys, coincidint amb el seu 40è aniversari, va ser guardonada amb el Premi Ciutat de Cornellà d’Economia, que va recollir el mateix Martínez, que havia fundat la companyia el 1973 al costat de Rosa María Ramo, la seva dona.

El 2015 l’empresa va llançar el seu pla d’expansió internacional comprant una empresa italiana. En total, n’han adquirit més de setanta en els últims anys. Els fills, de fet, han continuat el negoci el creixement de la companyia ha estat constant.

L’empresa dona suport en forma de patrocini a nombroses activitats esportives del municipi, sobretot en equips de futbol ja que el propi Martínez havia estat jugador

de jove i continuava saltant al terreny de joc fins fa poc amb els veterans del Cornellà. El 2019 ell mateix va anunciar i presentar un acord de patrocini amb la UE Cornellà.

L’empresa També participa en diferents àmbits de cooperació, com la col·laboració que manté amb la Fundació Vicente Ferrer. Ara mateix compta amb unes instal·lacions de 12.500 metres quadrats, amb un centre tecnològic propi, dona feina a 800 persones i s’encarrega del manteniment de més de 50.000 ascensors.

En una entrevista del 2020 publicada al web de l’empresa ell mateix explicava com van ser els seus inicis i com va decidir iniciar la seva aventura empresarial: “Ni ho vaig pensar. Jo tenia llavors 23 anys. El mateix any em vaig casar i vaig fundar l’empresa i mai vaig pesar en els riscos. Pensava que quan tingués 400 o 500 aparells, em posaria a jugar al dominó o a les cartes però quan vaig arribar a 400, penso, a veure si arribem a mil, i quan arribem a mil, a veure si arribem a dos mil… i així m’he anat embolicant fins avui dia que comptem amb 45. 000 ascensors i prop de 800 treballadors, que, per cert estan cobrant el 100% del seu sou perquè hem decidit no fer cap ERTE.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona