Economia

estats units

Declaren culpable de frau i conspiració Bankman-Fried, el ”rei de les criptomonedes”

S’enfronta a una pena de fins a 110 anys de presó

Sam Bankman-Fried, fundador de la plataforma FTX d’intercanvi de criptomonedes, i també del fons de cobertura Alameda Research, va ser declarar aquest dijous culpable dels set càrrecs de frau, blanqueig de diners i conspiració pels quals ha estat jutjat, informa aquest divendres l’agència Efe. El “rei de les criptomonedes” s’enfronta a una pena de fins a 110 anys de presó. La sentència serà fixada més endavant. El jurat popular –format per nou dones i tres homes– només va necessitar per emetre el veredicte de culpabilitat, que arriba després de gairebé un mes de judici a Nova York i en el qual la fiscalia va descriure l’acusat, de 31 anys, com un defraudador que va robar diners a milers de víctimes.

L’argument de l’acusació durant el judici va ser que Bankman-Fried va desviar uns 9.000 milions de dòlars (uns 8.400 milions d’euros) d’FTX a Alameda, que els utilitzava per pagar préstecs i per concedir-ne de nous a ell mateix i a altres executius, que els utilitzaven per fer inversions de risc i grans donacions a polítics, amb la finalitat de promoure una legislació sobre criptomonedes favorable al seu negoci. Paral·lelament, FTX assegurava que prioritzava la seguretat de les inversions dels seus clients.

Bankman-Fried va ser fins a final de l’any passat, el noi meravella de la indústria de les criptomonedes amb una fortuna estimada de 26.000 milions de dòlars (24.395 milions d’euros), segons la revista Fortune, abans del col·lapse espectacular del seu imperi. FTX, que era una de les plataformes de criptomonedes més gran del món i va arribar a estar valorada en 32.000 milions de dòlars (uns 30.000 milions d’euros), va fer fallida el novembre del 2022 després que molts usuaris s’afanyessin a retirar els seus fons enmig d’informacions que posaven en dubte la solvència de la companyia.

Bankman-Fried té pendent un altre judici similar al març, en el qual està acusa de frau per la Comissió del Mercat de Valors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona