Economia

ECONOMIA

Blanes reparteix 7.000 envasos reutilitzables als mercats

L’objectiu és reduir residus i promoure el comerç local

L’Ajuntament de Blanes ha començat a repartir 7.000 envasos reutilitzables i 350 bosses de jute, un material fabricat amb l’escorça d’aquesta planta, als mercats de Mas Enlaire, al de fruites i verdures i al de la venda de peix fresc d’Es Portal. Segons l’ACN, els envasos serviran per a carn i peix, llegums o productes de xarcuteria entre d’altres, mentre que les bosses de jute es preveu que siguin per comprar peces de fruita i verdura. L’objectiu d’aquesta campanya és incidir en l’economia verda i reduir residus d’un sol ús com ara les bosses de plàstic o els papers que s’utilitzen per embolicar el peix i la carn. Al mateix temps, la campanya vol incidir en la promoció del comerç local i la qualitat dels productes que ofereixen. El consistori repartirà els envasos i bosses de forma gratuïta. La idea és que els compradors rebin els envasos i les bosses amb la primera compra. A partir d’aquí, quan tornin al mercat podran fer-ho amb els mateixos envasos que han rebut la primera vegada i posar-hi les noves compres. Des del consistori recorden que la neteja i la salubritat dels envasos és responsabilitat del consumidor. Si el venedor considera que no està en les condicions òptimes de neteja, podrà rebutjar fer-lo servir. En qualsevol cas, l’Ajuntament recorda que els comerciants queden exempts de la responsabilitat que pot derivar per problemes de seguretat alimentària en cas que es facin servir aquests recipients.

Aquesta acció forma part del projecte ‘Anem a plaça, Arran de mar’, una proposta que vol promocionar el producte local, i que està impulsat per l’àrea de Promoció de la Ciutat de Blanes i finançat per la Diputació de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona