Economia

Bessonada: una criatura i un negoci

Mimaar triomfa amb mantes de gateig creades quan la fundadora va ser mare

Aurora Matés va ser mare per primer cop l’any 2017, i buscava una manta de gateig que tingués unes particularitats concretes per al seu nadó -transportable, impermeable, amb material sostenible-, però no n’hi havia cap de semblant al mercat. Així que ella, que es dedicava professionalment a cosir i comercialitzar roba per a bebè, va confeccionar per al seu fill la manta de gateig que cobria aquelles prestacions que no trobava.

D’aquell producte, fet amb tot l’amor d’una mare al seu nadó, va néixer Enrollagateo, una peça innovadora, única al mercat, que va començar venent a amics, familiars i coneguts i que, veient l’inesperat èxit, va acabar patentant i convertint en el seu negoci i en la principal font d’ingressos de la família.

L’any 2020, poc abans que esclatés la crisi de la covid-19, Aurora Matés va posar en marxa Mimaar, l’empresa per confeccionar i distribuir en línia les peces fetes per ella mateixa al garatge de casa seva, a Castellar del Vallès (Vallès Occidental). Enrollagateo és un matalàs de gateig amb nanses per facilitar-ne el transport i que està pensat per acompanyar el nadó des dels primers mesos fins a almenys els sis anys de vida, gràcies als seus complements evolutius.

“Volia que fos un producte fet amb material sostenible, i que mantingués la filosofia que em va moure a mi a crear Enrollagateo, és a dir que no s’hagués de retirar al cap d’uns mesos i que evolucionés al ritme que ho fan els bebès”, explica Aurora Matés.

Ella mateixa, veient tutorials per internet, es va construir el seu lloc web i es va llançar a la venda directa al client a través del comerç en línia. “En una nit vaig engegar el web; no estava ben fet, però me’n vaig sortir i les comandes van començar a arribar”, recorda l’emprenedora.

El cert és que la pandèmia els va donar un impuls i van començar a vendre més del que esperaven. El que els va donar l’empenta de debò va ser que influencers com Laura Escanes, Verdeliss o Lidia Font parlessin de l’Enrollagateo a les xarxes socials, sense que Aurora Matés hagués fet cap acció. “Ens va donar moltíssima visibilitat, i les comandes es van disparar”, explica la jove emprenedora. Un cop van veure que l’increment era sostingut, van decidir deixar el garatge de casa seva, passar a un taller més gran, també a Castellar del Vallès, i contractar més confeccionistes i altres perfils professionals, com ara un programador i una community manager. Poc després de la pandèmia, el seu marit va deixar la seva feina en el món de la construcció i també es va sumar a Mimaar.

“La producció la fem íntegrament nosaltres, amb un 90% dels proveïdors de teixits nacionals. És el nostre model i la millor manera de poder controlar el procés, els temps de lliurament i la qualitat”, diu Matés.

El projecte, que l’any passat van vendre més de 3.000 unitats i va facturar 280.000 euros, s’ha anat construint sense cap mena de finançament extern. “Amb els diners de la primera venda vaig comprar el material per a la segona, i així successivament. No podia comprar fins que no venia”, explica des del taller de Mimaar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona