Economia

The District descarta marxar de Barcelona

El congrés desmenteix les informacions que asseguraven que no tornaria a la capital catalana després de les protestes dels activistes contra l’especulació immobiliària

Reclama “més contundència” policial contra els manifestants

The District ha desmentit les informacions d’alguns mitjans en què s’assegurava que el congrés no tornaria a Barcelona després que alguns dels congressistes fossin ruixats amb pols de colors quan intentaven accedir al recinte en què se celebra el saló immobiliari. No obstant això, els responsables del congrés han reclamat “més contundència” policial per respondre les “agressions”.

Les mobilitzacions, promogudes pel moviment pel dret a l’habitatge, ja s’havien produït durant l’edició anterior del 2022, i tot i que els directius de The District han admès que enguany la seguretat ha funcionat millor que l’any passat, han reclamat una reunió amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, per queixar-se per una actuació que “no entenen”, informa l’ACN.

A la protesta de dimecres al matí hi va haver càrregues policials i almenys un detingut, i tanmateix l’organització ha estat molt crítica amb l’actuació dels Mossos per no “anul·lar” les “cinc o sis persones” que tiraven pintura, que han qualificat d’”energúmens”. “Traslladarem les nostres queixes com a organització al conseller d’Interior i li demanarem una reunió perquè no entenem perquè passa això. Per què no es van implementar les mesures previstes en les reunions amb els cossos de seguretat?”, ha assegurat Albert Planas, director general de Nebext, organitzadora de l’esdeveniment.

Amb tot, han destacat que l’activitat del congrés es va poder desenvolupar amb normalitat tret de la primera hora. Alhora, han explicat que els afectats pels llançaments de pintura van ser menys d’una vintena perquè es va habilitar una altra entrada pels assistents.

D’altra banda, els organitzadors han agraït el suport institucional que han rebut per part de l’alcalde, Jaume Collboni, que va fer una conferència privada a 200 inversors i ho han contraposat amb l’actitud de l’anterior alcaldessa, Ada Colau, a qui han acusat de promoure les protestes. “A diferència de l’any passat, l’Ajuntament ha condemnat les pràctiques dels agressors”, ha celebrat Planas.

De fet, l’organització ha fet un paral·lelisme entre el cas Rubiales i els llançaments de pintura en pols contra els assistents, un material que “pot ser tòxic especialment pels ulls”. “Tots hem estat d’acord que un petó no consentit és una agressió i aquí tirar pintura no és una agressió?”, s’ha preguntat Albert Planas, director general de Nebext.

La cúpula del congrés ha reiterat que no tenen intenció de marxar de la capital catalana perquè és el lloc ideal per atraure el públic internacional de la cita. A més, han destacat que les protestes no representen la majoria de la societat. “Tota persona amb dos dits de front vol que The District es quedi a Barcelona”, ha assegurat Juan Velayos, president de la fira immobiliària.

En aquest sentit, Velayos ha assegurat que, tot i els incidents, “el missatge és positiu”. “Barcelona ha passat per una etapa molt negra, els internacionals adoren Barcelona i esperem que entre tots torni a la normalitat que no hem tingut en els últims anys”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona