Economia

regne unit

El Banc d’Anglaterra manté els tipus en el 5,25%

L’entitat posa fi a una ratxa de catorze pujades consecutives

El Banc d’Anglaterra ha aturat aquest dijous la pujada de tipus d’interès per primera vegada des del desembre de 2021. Després de catorze increments consecutius, l’entitat ha optat per mantenir els tipus en el 5,25% en saber-se dimecres que la inflació es va situar en el 6,7% l’agost passat, el seu nivell més baix en divuit mesos.

Malgrat l’aturada, el preu dels diners al Regne Unit es manté en màxims que no es veien des de l’abril del 2008, diu l’ACN.

La decisió, però, no s’ha adoptat de forma unànime. En el comunicat publicat aquest dijous i recollit per l’ACN, el banc central britànic ha detallat que cinc membres del comitè de política monetària han votat a favor de mantenir els tipus, mentre que quatre han votat a favor d’incrementar-los.

En aquest sentit, el Banc d’Anglaterra defensa que l’estratègia de mantenir una política monetària restrictiva comença a tenir efectes negatius tant en el mercat laboral com en l’economia en general. “Arran dels increments significatius dels tipus d’interès, considerem que la política monetària actual ja és prou restrictiva; per això en aquesta reunió el comitè ha votat a favor de mantenir la taxa”, resumeix la nota.

No obstant això, també deixa clar que continuarà vigilant “de prop” l’evolució dels diferents indicadors econòmics i que adoptarà una política “prou restrictiva” per assegurar que la inflació torna a l’objectiu del 2% en el mitjà termini.

El BCE i la Fed

L’anunci del Banc d’Anglaterra arriba després que tant el Banc Central Europeu (BCE) com la Reserva Federal (Fed) dels Estats Units prenguessin les seves decisions sobre els tipus d’interès. En el cas del BCE, la institució va optar la setmana passada per una pujada de 0,25 punts, situant el tipus bàsic en el 4,5%. Malgrat tractar-se de la desena pujada consecutiva i que situa el preu dels diners en màxims dels últims 22 anys, el banc central també va donar a entendre que no hi hauria noves pujades, almenys a curt termini.

La Fed, per altra banda, va decidir aquest dimecres mantenir els tipus entre el 5,25% i el 5,5%, firmant així la segona pausa d’una escalada que va començar amb l’esclat de la guerra d’Ucraïna. Segons va defensar el banc central nord-americà, es tracta del nivell “adequat” per fer tornar la inflació a l’objectiu del 2%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona