Economia

La compravenda d’habitatges cau un 7% en el segon trimestre

El pes relatiu dels compradors estrangers se situa en màxims, amb un 15,4% del total

El preu dels immobles es manté a l’alça

La situació econòmica i l’alça de tipus d’interès estan fent que la compravenda d’habitatges perdi pistonada. Segons les xifres més recents, Catalunya va registrar 24.210 compravendes d’habitatge entre l’abril i el juny, fet que significa que el nombre d’operacions va caure un 7% interanual en el aquell període. En relació amb els tres primers mesos de l’exercici, la reducció és del 4,8%.

Segons informa l’ACN arran de les dades de l’Associació d’Agents Immobiliaris de Catalunya i el Col·legi Oficial d’Agents de la Propietat Immobiliària (COAPI) de Barcelona, la demarcació de Barcelona va concentrar el 64,6% del total de compravendes d’habitatge a Catalunya durant el darrer trimestre, fins a les 15.628, un 9,5% anual menys. Per la seva banda, les comarques de Tarragona van sumar 3.698 compravendes (15,3% del total), un 4,8% anual menys; seguides de les de Girona amb un 14,9% del total i 3.617 (-0,1%) i les de Lleida, amb un 5,2% del total i 1.267 operacions (+0,6%).

Pel que fa els preus per metre quadrat, van pujar lleugerament en el tram de l’any estudiat, concretament un 0,5% més en relació al trimestre anterior. Concretament, s’ha situat en els 2.424 euros per metre quadrat, un 3,1% anual més davant l’increment del 4,5% del trimestre anterior. En termes absoluts, el preu se situa en màxims des del segon trimestre del 2011.

Per tipus d’habitatge, el preu dels pisos nous ha estat de 2.616 euros per metre quadrat, una de les xifres més altes des del segon trimestre del 2009, amb un increment trimestral de l’1,8% i un increment interanual del 2,7%, mentre que en els de segona mà, el preu ha sigut de 2.386 euros per metre quadrat, que se situa en màxims des del 2011, amb un increment trimestral del 0,2% i del 3,3% interanual.

Per demarcacions, en general el preu per metre quadrat s’acosta als màxims dels darrers anys. A Barcelona, el preu per metre quadrat va ser de 2.771 euros, amb un increment trimestral del 0,8% i un creixement interanual del 3%. A la demarcació de Girona, es va situar en 2.191 euros, amb un increment trimestral del 0,3% i del 3,2% interanual.

A les comarques de Tarragona, el preu mitjà va ser de 1.591 euros per metre quadrat, amb un descens trimestral del 0,1% i un increment interanual del 3%; i a les de Lleida va ser de 1.324 euros per metre quadrat, un 1,4% per sota l’anterior trimestre i un augment interanual del 3,6%.

D’altra banda, segons l’Associació d’Agents Immobiliaris de Catalunya i el Col·legi Oficial d’Agents de la Propietat Immobiliària (COAPI) de Barcelona, el pes relatiu dels compradors estrangers se situa en màxims, amb un 15,4% i superant les 3.700 compres. El percentatge es duplica en el cas de les comarques de Girona, mentre que a Tarragona se situa en el 16%, a les de Barcelona en un 11,7% i a les de Lleida en un 9,7%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sor Lucía Caram i el cantautor Sergi Carbonell, premis Climent Guitart

LLORET de mar
ECONOMIA

Oshkosh compra l’empresa manresana AUSA, de vehicles industrials

MANRESA

Conveni entre la Unió d’empresaris d’hostaleria Costa Brava i Caixabank

GIRONA
Unió europea

La CE demana explicacions a X per haver reduït els moderadors de continguts

barcelona
economia

El PIB català creix un 2,6% al primer trimestre

barcelona

Barcelona, entre les deu ciutats més resilients del món

barcelona
economia

El govern espanyol i els sindicats acorden la reforma del subsidi d’atur sense el suport de la patronal

barcelona
ECONOMIA

El BBVA ja va descartar millorar l’oferta al Banc Sabadell

barcelona
Port de Barcelona

Primeres jornades de portes obertes