Economia

Pallejà, centre de distribució cultural

Logística

El grup editorial Random House Mondadori (RHM) ha doblat la capacitat de distribució de llibres als punts de venda, gràcies a la instal·lació, a la planta de Pallejà (Baix Llobregat) d'un sistema logístic que permet fer més fàcil i àgil el tractament dels llibres. El grup ha invertit prop de dos milions d'euros en aquesta nova maquinària.

El nou sistema, anomenat sorter, ha estat desenvolupat per l'empresa holandesa Distrisort i permet "distribuir els llibres segons les comandes, en pot gestionar fins a 900 alhora", va indicar la directora de Comunicació de RHM, Núria Cabutí. La plantilla de 120 persones no s'ha reduït, tot i la nova maquinària. Fins ara només es podien tractar fins a 25 comandes simultàniament.
El sorter pot classificar fins a 7.200 llibres per hora, cosa que suposa un total de 13 milions d'unitats a l'any, recull els llibres que estan en una part del magatzem i els organitza segons les comandes. Gràcies a la identificació per codi de barres els va distribuint, per una cinta transportadora, a les respectives caixes de comandes, i pot col·locar les etiquetes amb el preu final. Un equip logístic de RHM s'encarrega de controlar el procés perquè no es cometin errors. Es preparen una mitjana de 240 paquets per hora.

"Hem reduït a poques hores el treball que abans podia durar fins a dos dies", afirma Cabutí. Això permet donar un tracte més personalitzat als clients.

El 55% de les comandes són per a les firmes de distribució massiva, com els grans centres comercials, i la resta és per a les llibreries tradicionals. El que encara no està automatitzat és la devolució dels llibres, tot i que l'empresa hi està treballant i es podria aplicar al llarg del 2009. RHM compta amb 5.000 títols diferents a Pallejà, dels quals cada dia se'n mouen una mitjana de 2.500.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona
GIRONA

Gelati Dino preveu obrir sis punts de venda més a curt i mitjà termini

GIRONA