Economia

Amazon obrirà el centre del Far d’Empordà a l’abril

L’empresa anuncia també que tancarà el seu centre de Martorelles i que en traslladarà l’activitat a Saragossa

El centre empordanès donarà feina a 1.400 persones i la instal·lació serà robotitzada

L’empresa Amazon va anunciar ahir que el centre logístic del Far d’Empordà entrarà en servei el mes d’abril vinent. El magatzem logístic va començar a edificar-se a mitjans de l’any 2021 i la seva obertura estava inicialment prevista per a principis de l’any 2022. S’ha endarrerit poc més d’un any, i finalment serà, doncs, la primavera vinent, en concret, segons va fer públic l’empresa ahir, serà al mes d’abril. Aquest centre estarà completament robotitzat i, segons la companyia, generarà uns 1.400 llocs de treball permanents a la zona.

Les instal·lacions estan situades en una superfície construïda de 50.000 m² al polígon Logis Empordà. Aquest centre s’especialitzarà en l’emmagatzematge i la gestió de productes de petit format i es complementarà amb l’activitat que la companyia du a terme als centres logístics del Prat i Castellbisbal, i se sumarà al nou centre que obrirà a Saragossa amb el tancament del de Martorelles, que actualment dona feina a unes 800 persones. En total, els dos centres –el del Far i el de Saragossa– suposaran, segons la companyia, la creació d’uns 2.500 nous llocs de feina en els propers tres anys.

El director de Custumer Fulfillment d’Amazon Espanya, França i Itàlia, Fred Pattje, va assegurar que els nous centres del Far i Saragossa demostren el seu “compromís amb el país, on ja ocupem 20.000 persones”, destaca.

A principis de gener, Amazon va dir que plantejava acomiadar 18.000 empleats arreu del món. La multinacional dona feina a Catalunya a més de 7.000 persones.

L’arribada d’Amazon a la zona econòmica entre el Far i Vilamalla va suposar la urbanització de 72 hectàrees, de les quals 49,1 seran sòl privat per ubicar-hi empreses. L’adaptació del polígon, que té 21 hectàrees urbanitzades i aplega empreses com ara GM Food, va arribar en paral·lel al compromís ja en marxa de la Generalitat de fer arribar el tren d’ample europeu per potenciar-hi el trànsit ferroviari europeu.

La instal·lació d’Amazon a l’Alt Empordà ha tingut un procés molt ràpid, tenint en compte que els primers moviments, que van transcendir uns mesos més tard, van produir-se a començament de l’any 2020. A principi de l’any 2021 va saber-se que la gestora de fons especialitzada en logística Eurofund Capital Partners tancaria al març l’adquisició de 175.000 m², on s’instal·laria Amazon. Eurofund i Logistics Capital Partner (LCP) es van encarregar d’adquirir la propietat del sòl i de promoure i gestionar el centre logístic on s’ha acabat instal·lant el gegant nord-americà del comerç electrònic Amazon.

L’aliança d’Eurofund i LCP ja s’havia posat en marxa l’any 2017 per desenvolupar instal·lacions logístiques a Espanya i Portugal. Entre les operacions realitzades hi figurava l’adquisició, l’any 2018, d’un solar de 130.000 m² a la població de Torija, a la província de Guadalajara.

LA XIFRA

50.000
metres quadrats.
Les instal·lacions d’Amazon a Logis Empordà ocupen aquesta superfície construïda.

LA DATA

Gener 20
Rapidesa.
A principis d’aquest anys es van mantenir les primeres negociacions per aterrar al Far.

LA FRASE

Els centres del Far i Saragossa demostren compromís amb el país
Fred Pattje
director de Custumer Fulfillment d’Amazon Espanya


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA