Economia

Pimec crea una oficina d’atenció a autònoms i empreses a la Costa Brava

La patronal la instal·larà al viver d’empreses Alta Mar de Calonge i Sant Antoni, per apropar als petits empresaris l’atenció i promoure-hi activitats

Pimec obrirà una oficina descentralitzada d’atenció a autònoms i petites i mitjanes empreses de la Costa Brava a Sant Antoni de Calonge. El president de Pimec Girona, Pere Cornellà, i l’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, han signat un acord de col·laboració per implementar conjuntament accions que afavoreixin la millora i el desenvolupament de les pimes i les persones autònomes del municipi, però del qual es podran beneficiar altres empreses de la comarca.

La signatura del conveni s’ha fet en el marc de l’acte de lliurament dels premis d’emprenedoria organitzats per l’Ajuntament del municipi empordanès, en els quals Pimec Girona ha participat com a part del jurat. L’acord assolit entre ambdues entitats preveu que l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni cedirà un despatx situat al viver d’empreses Alta Mar per emplaçar-hi el servei. Com a part de l’acord, Pimec Girona oferirà serveis de suport per a la millora de la competitivitat de les empreses, acompanyant, assessorant, informant i formant de manera personalitzada en funció de les necessitats de cada negoci.

Concretament, s’organitzaran cursos de formació subvencionada en l’àmbit de l’estratègia empresarial, la professionalització segons els sectors econòmics predominants en el territori i la selecció de talent, entre altres. A més, les entitats també cercaran un grup d’usuaris del territori per tal que participin en el projecte Consolida’t, per enfortir i trobar noves vies al treball autònom, impulsat pel Departament d’Empresa de la Generalitat i gestionat per Autònoms Pimec.

A banda, també s’oferirà informació i acompanyament en el procés de digitalització de les empreses a través del Kit Digital i s’implementarà al territori el programa Pla de competitivitat, finançat per la Generalitat i dissenyat i gestionat per Pimec. És un programa que vol acompanyar i ajudar els usuaris en aquells aspectes que requereixin per ser més competitius. O també el programa Relleu Pime, pensat per facilitar la continuïtat de les empreses a través del relleu familiar o bé mitjançant una gestió externa, i el Pimecgnosis, per ajudar les empreses en la transició cap a una economia circular. A més, Pimec organitzarà networkings i altres xerrades d’interès.

LA XIFRA

6
anys
farà al desembre el viver d’empreses Alta Mar, a Sant Antoni de Calonge, que s’ha consolidat.

L’associació d’empresaris del polígon local

La voluntat de col·laboració entre ambdues entitats es va posar de manifest també amb la participació de Pimec Joves Girona en el Congrés d’Emprenedoria d’Alta Mar de Calonge i Sant Antoni, la setmana passada al viver d’empreses i coworking Alta Mar. La patronal va organitzar xerrades, tallers i activitats, a través de l’Espai Pimec, com ara la ponència La revolució del bon cafè, amb Beatriu Mesas (Incapto Cafè), i el taller Kit Digital Digitalització a cost 0, amb Pol Mercader (Xarketing). A més, Pimec Joves Girona va moderar la taula rodona sostenible en què van participar Amaia Rodríguez (Gravity Wave), Xantal Noëll (Artcycled) i Teresa Ferrés (Twinapp). I el municipi ha posat sobre la taula la possibilitat de crear i gestionar l’associació del polígon del municipi, liderada per la patronal, i la possibilitat d’implementar altres programes orientats a les empreses petites i mitjanes, com és el cas de l’Accelera el creixement.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA