Economia

banc central europeu

El BCE preveu seguir apujant els tipus d’interès

La presidenta del banc central creu que “continuen sent l’eina clau per fer front a la inflació”

Lagarde alerta que els efectes de la mesura encara trigaran “un temps” a fer efecte

El Banc Central Europeu (BCE) preveu continuar apujant els tipus d’interès de cara als pròxims mesos per frenar la inflació, que el darrer mes d’octubre va assolir una taxa rècord del 10,6%. “Els tipus continuen sent l’eina clau per fer front a la pujada de preus”, ha assegurat aquest dilluns la presidenta de l’organisme monetari, Christine Lagarde, durant un diàleg que ha mantingut amb eurodiputats del Comitè d’Afers Econòmics i Monetaris.

No obstant això, la màxima dirigent del banc central també ha advertit que els efectes d’aquesta mesura encara trigaran “un temps” a fer efecte i ha reiterat que l’estratègia del BCE ha d’anar acompanyada de polítiques fiscals alineades amb la reducció de la inflació.

Segons ha exposat Lagarde, els tipus d’interès són el millor mecanisme de què disposa el BCE per reduir la pressió sobre la demanda, “encarint la prestació de diners i influint com la gent i les empreses gasten, estalvien o inverteixen”. En aquest sentit, ha reiterat que l’objectiu de l’entitat és aconseguir que la taxa d’inflació torni a situar-se al voltant del 2% a mitjà termini i ha demanat novament als diferents estats de l’eurozona que apliquin polítiques fiscals en la mateixa línia.

“Certament no podem actuar com a substitutiu de les decisions polítiques que s’han d’assolir en l’àmbit europeu”, ha destacat, recordant un cop més que les mesures fiscals han de ser “temporals, adaptades i enfocades a les classes més vulnerables”.

Precisament Lagarde ha subratllat la importància de donar suport als grups de població amb menys recursos, ja que la crisi energètica els ha deixat en una situació compromesa. “La inflació afecta a tothom, però la bretxa entre els grups amb més ingressos i amb menys ingressos es troba al nivell més alt que s’ha registrat mai a la zona euro”, ha concretat.

Finalment, Lagarde ha aprofitat la seva intervenció per donar un cop d’atenció als països amb les xifres d’endeutament més elevades –entre ells Espanya-, insistint-los que han d’impulsar polítiques fiscals “que demostrin que estan disposats a combatre els alts nivells de deute públic”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA