Economia

estats units

Musk haurà de comprar Twitter abans del 28 d’octubre si vol evitar el judici

El fundador de Tesla i SpaceX havia demanat suspendre el procés per no perjudicar l’operació

La xarxa social desconfia de les promeses de l’empresari i demana al tribunal que tiri endavant fins que no es tanqui la compra

Una jutgessa dels Estats Units d’Amèrica (EUA) ha donat a Elon Musk un termini fins al 28 d’octubre perquè tanqui la compra de la xarxa social Twitter si vol evitar la celebració d’un judici, han informat aquest dijous mitjans locals.

La decisió es coneix poc després que l’empresari demanés la suspensió del procés instat per la xarxa social per forçar-lo a comprar la companyia pels 44.000 milions de dòlars acordats inicialment.

Els advocats del magnat han fet la petició en un escrit adreçat al tribunal que porta el cas. Hi argumenten que, un cop Musk ha comunicat a Twitter la decisió de procedir amb la compra en els termes acordats (per 54,2 dòlars per acció), no hi ha motiu per seguir endavant amb el judici. A més, han advertit que si continua la batalla legal mentre es negocien els últims detalls es podria posar en perill l’operació.

A l’escrit, la defensa de Musk apunta que la previsió és que l’adquisició es completi al voltant del 28 d’octubre, un cop el multimilionari hagi obtingut el finançament necessari per a la compra.

Twitter s’ha negat fins ara a retirar la seva demanda i la jutgessa encarregada del cas, Kathaleen McCormick, ja va confirmar dimecres que els preparatius del judici continuen endavant.

Els advocats de l’empresari d’origen sud-africà han criticat la xarxa social per la seva decisió de mantenir oberta la batalla legal i defensen que no hi ha motius per pensar que l’home més ric del món no ha d’obtenir dels bancs els fons que necessita per completar l’operació.

“Twitter no accepta un sí per resposta. Sorprenentment, han insistit a continuar amb aquest litigi, posant de manera imprudent en perill l’acord i jugant amb els interessos dels seus accionistes”, han lamentat els defensors de Musk.

A parer seu, tirar endavant el judici suposarà un “enorme dispendi de recursos” que “soscavarà la capacitat de les parts per tancar la transacció”, que podria quedar “als llimbs” i endarrerir el pagament als accionistes de Twitter.


Twitter desconfia
La xarxa social ha respost amb altre escrit al tribunal, on s’oposa a la sol·licitud de Musk i deixa clar que no es refia de les últimes promeses de l’empresari. “Els acusats poden i han de tancar [la compra] la setmana vinent”, ha assenyalat un advocat de l’empresa. Segons ell, mentre això no passi el cas ha de continuar avançant cap al judici.

En aquest sentit, Twitter ha acusat el director executiu de Tesla de negar-se a donar una data definitiva per completar l’operació. A parer seu, la proposta de suspendre el judici és “una invitació per més jugar i retards”.

Al marge de judici, els representants de les dues parts continuen discutint els detalls de l’acord, després que aquesta setmana Musk fes marxa enrere i anunciés que volia tirar endavant la compra en els termes del pacte original, que va cancel·lar fa mesos. Va ser precisament el trencament d’aquest acord el que va portar Twitter a acudir als tribunals.

Segons mitjans locals, la decisió de reprendre la compra de Twitter al preu de 54,20 dòlars per acció va arribar després que el magnat intentés sense èxit obtenir un descompte de fins al 30 %.

Segons The New York Times, en les últimes setmanes les dues parts han mantingut converses centrades en una rebaixa del preu del voltant d’un 10 %, però no han arribat a un acord i l’empresari ha optat per acceptar els termes originals per evitar arribar a un judici que tenia moltes probabilitats de perdre.

Però per consumar la compra Musk haurà de resoldre el punt clau del finançament de l’operació. L’home més ric del món ha negociat amb diversos bancs perquè l’ajudessin a pagar la compra però cal veure si aquest compromís es manté o si les entitats li exigeixen ara unes condicions diferents.

Segons molts analistes, la baralla entre Musk i Twitter ha perjudicat la imatge i el valor de la xarxa social i la conjuntura econòmica és avui més complicada, per la qual cosa els bancs podrien ser reticents a posar els diners necessaris.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA