Economia

L’OCDE millora nou dècimes fins al 6,8% la previsió de creixement de l’economia espanyola

L’organisme revisa un punt a l’alça l’augment del PIB de l’eurozona però rebaixa el de l’economia mundial

L’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) millora nou dècimes fins al 6,8% la previsió de creixement de l’economia espanyola aquest any. Les darreres projeccions de l’organisme, presentades aquest dimarts, també revisen a l’alça tres dècimes fins al 6,6% la previsió per al 2022. Segons aquests càlculs, el PIB espanyol serà el que més creixerà aquest any de les grans economies de l’eurozona, per a la qual l’OCDE també augmenta un punt fins al 5,3% el creixement aquest any. L’economia espanyola també serà la que més creixi el 2022, dos punts per sobre de la mitjana de la zona euro. A Espanya la segueixen França amb un increment del PIB del 6,3% el 2021, Itàlia amb un 5,9% i Alemanya amb un 2,9%.

En canvi, l’OCDE empitjora una dècima les projeccions per a l’economia mundial aquest any. Els darrers càlculs de l’organisme apunten a un augment de l’economia global del 5,7% el 2021. També revisen a la baixa els càlculs del G20, que està previst que tinguin un creixement del PIB del 6,1% aquest any.

Contràriament al cas de l’eurozona, els darrers càlculs de l’OCDE rebaixen el creixement d’algunes de les principals economies mundials. És el cas dels Estats Units, per als quals l’organisme rebaixa nou dècimes fins al 6% la previsió de creixement aquest any. El mateix succeeix amb el PIB del Regne Unit, per al qual s’ha rebaixat cinc dècimes fins al 6,7% la projecció de creixement el 2021.

En el cas de Japó, l’OCDE descendeix una dècima fins al 2,5% la previsió de creixement del PIB aquest any, mentre es preveu que l’economia xinesa creixi un 8,5%, la mateixa xifra projectada al maig.

Pel que fa a la inflació, l’OCDE preveu que Espanya tanqui l’any amb la inflació en el 2,4% per baixar fins a l’1,9% l’any que ve. L’informe apunta que la inflació de la zona euro se situarà en el 2,1% aquest any i descendirà fins a l’1,9% el 2022. De les grans economies de l’eurozona, Alemanya serà el país que tanqui l’any amb la inflació més alta, en el 2,9%.

Als Estats Units, la inflació se situarà el 2021 en el 3,6%, en el 2,3% al Regne Unit i en l’1,2% a la Xina.

La recuperació es ralentitza

’L’informe assenyala que la recuperació continua “progressant”, però avisa que “s’ha ralentitzat”. Segons l’OCDE, el creixement econòmic ha arribat aquest any al seu “pic”. “El PIB global ha superat el nivell previ a la pandèmia, però la bretxa pel que fa a la producció i l’ocupació es mantenen en molts països, particularment en les economies emergents i països en desenvolupament”, alerta l’organisme.

Per l’OCDE, la política de suport a l’economia “continua sent necessària” perquè la previsió econòmica encara és “incerta” i els mercats de treball “encara no s’han recuperat”. “La política fiscal ha de continuar sent flexible”, diu l’organisme, que insisteix que “s’ha d’evitar una retirada prematura i abrupta de la política de suport”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona