Economia

Fonaments per reactivar l'economia del Ripollès

En tres anys s'han concedit subvencions per valor d'1,5 milions d'euros i préstecs d'un total de 4 milions

S'han creat més de setanta llocs de treball

El Pla d'Iniciatives de Dinamització del Ripollès ha concedit en tres anys 1,5 milions d'euros en subvencions i 4 milions en préstecs a la comarca, i ha creat 74 llocs de treball. El pla, que s'acaba aquest any, pretén enfortir el teixit empresarial de la zona i donar suport a les noves iniciatives. El govern l'aplica en comarques que necessiten una reactivació econòmica, com és el cas del Ripollès, l'Anoia, el Pallars Jussà i la Terra Alta.

Aquest any, els ajuts s'han atorgat a onze empreses del Ripollès i a dos ens locals, i es preveu la creació de divuit llocs de treball. En total, amb el pla s'han concedit subvencions per valor de 500.000 euros i préstecs d'un total d'1,5 milions, la majoria al sector privat, que rep 434.000 euros en subvencions i la totalitat dels préstecs. “S'han prioritzat empreses exportadores de la comarca i que han demostrat amb la facturació dels anys anteriors solidesa empresarial i, sobretot, capacitat per innovar i desenvolupar projectes”, va dir el delegat del govern a Girona, Jordi Martinoy.

LA FRASE

S'han prioritzat empreses exportadores i que han demostrat amb la facturació dels anys anteriors solidesa empresarial

Dos ens locals i onze empreses

Entre els beneficiats dels ajuts d'aquest any hi ha el Consorci Ripollès Desenvolupament, per qüestions d'emprenedoria, i l'Ajuntament de Camprodon, que ha rebut ajuts per a la recepció i distribució d'internet a la xarxa de cable, i també l'empresa Ripleg Grup SL, de Ripoll, que va dissenyar una màquina de venda automàtica de pa al mercat francès. També les empreses Sodeca SA, per ampliar les instal·lacions; Fibran SA, per a una línia d'assecatge de tripa de col·lagen, i Vallter SA, de camprodon, que ha rebut ajuts per al redimensionament de la bassa de reserva d'aigua. Les altres empreses són: Manufactures Max-Plastic SA, de Ribes de Freser; Albert Reixach Icart, de Ripoll; Casanova Hermanos SA, de Camprodon; i Solter Soldadura SL, Rodin SA, Casals Ventilación SL i Barbonell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
comerç

Els oficis no troben relleu entre els joves

Barcelona
economia

Biocultura Barcelona arriba al Sant Jordi amb la trenta edició

Barcelona

Sor Lucía Caram i el cantautor Sergi Carbonell, premis Climent Guitart

LLORET de mar
ECONOMIA

Oshkosh compra l’empresa manresana AUSA, de vehicles industrials

MANRESA

Conveni entre la Unió d’empresaris d’hostaleria Costa Brava i Caixabank

GIRONA
Unió europea

La CE demana explicacions a X per haver reduït els moderadors de continguts

barcelona
economia

El PIB català creix un 2,6% al primer trimestre

barcelona

Barcelona, entre les deu ciutats més resilients del món

barcelona
economia

El govern espanyol i els sindicats acorden la reforma del subsidi d’atur sense el suport de la patronal

barcelona