Economia

Roses aposta per visitants propers i més oferta familiar

La promoció turística de l’Ajuntament de Roses de cara a la temporada 2021 aposta per noves propostes adreçades a un públic familiar i més promoció cap als visitants de proximitat, de Catalunya, el sud de França i l’Estat espanyol. L’alcaldessa, Montse Mindan, va presentar ahir als professionals del sector els grans eixos de la propera temporada recalcant que continuarà marcada per la pandèmia i la necessitat d’anar a una conversió en destinació turística sostenible. Entre les noves propostes, la Ride Roses busca posicionar-se com a destinació de turisme esportiu amb rutes en bicicleta i serveis específics dels establiments d’allotjament, tallers i lloguer de bicicletes; també s’impulsarà la xarxa Miradors Badia de Roses en col·laboració amb el Parc Natural del Cap de Creus, i Roses Tour Familiar proposarà la descoberta de Roses a través d’un joc per a les famílies. L’alcaldessa també va presentar vuit càpsules audiovisuals enfocades a diferents temàtiques: patrimoni històric, natural, esports, festes i tradicions, gastronomia, lleure, platges i camins de ronda, activitat pesquera..., que Turisme de Roses posa a disposició de l’empresariat rosinc a través del seu canal Youtube per a la promoció del municipi a través de les seves xarxes socials.Durant l’acte, que va comptar amb la presència del director del Parc Natural de Cap de Creus, Ponç Feliu, es va explicar el Parc ja compta amb la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) , una certificació atorgada per la Federació EUROPARC que acredita el compromís en el desenvolupament de l’activitat turística tenint en compte la compatibilitat entre la conservació del territori, el desenvolupament socioeconòmic local i el desenvolupament de l’activitat turística. El director del Parc va convidar les empreses del sector turístic a adherir-se a aquest segell que implica la participació d’entitats públiques i privades del territori.

Dos restaurants de Llagostera, tancats

R. E

Dos coneguts restaurants de Llagostera han hagut de tancar perquè alguns integrants del seu personal han donat positiu de Covid-19. El tancament té un caràcter preventiu i s’ha establert per a un termini de 15 dies. Els establiments afectats són Can Cassoles i Cal Degollat, molt populars tant al municipi com a la comarca. Les últimes dades de la situació a Llagostera (del 10 d’abril) eren altes: 2,6 de velocitat de propagació; 861,51 de risc de rebrot; 18 casos confirmats en la setmana anterior i 210,65 de taca de casos confirmats en la setmana anterior. La mitjana d’edat dels contagiats era de prop de 46 anys.

Increment de l’atenció social a la Garrotxa

j.c

La pandèmia ha condicionat l’activitat del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa durant el 2020. Els professionals de l’ens han atès, durant el 2020, un total de 5.125 famílies (9.912 persones), de les quals un 70% resideixen a Olot, un 56% són dones i un 34% són famílies unipersonals. De totes les persones ateses durant l’any 2020, les problemàtiques més destacables han girat al voltant de: un 33,6%, problemes de salut i autonomia; 21,6%, problemes econòmics; un 5,5%, d’habitatge, i un 5%, problemes legals d’estrangeria. Més enllà de la pandèmia, altres realitats han tingut efecte en el serveis socials de la comarca al llarg de l’any 2020. Per una banda, la immigració forçosa del triangle nord de l’Amèrica Central –Guatemala, Hondures i el Salvador– i per una altra, l’arribada de joves no acompanyats al territori, uns joves que quan arriben a la majoria d’edat es veuen obligats a deixar els centres de protecció a la infància, amb les afectacions que genera aquest fet sobre les seves vides. Les persones ateses que han arribat noves al consorci són 2.676. Les problemàtiques més comuns en aquestes casos són: econòmiques, lligades, en un 21%, a irregularitat administrativa i dificultats relacionades amb l’habitatge.

Un terç d’usuaris més de deixalleria al Baix Empordà

E.A

Les nou deixalleries que gestiona de manera directa el Consell Comarcal del Baix Empordà van registrar l’any passat un increment d’activitat que l’ens atribueix a la pandèmia, amb un 30% més d’usuaris respecte del 2019 i un 16% més de residus dipositats a la deixalleria mòbil, encara que els serveis van estar tancats els mesos de març i abril. A les deixalleries de Pals i Begur, on hi ha més pes del sector turístic, els índexs d’usuaris i quantitats aportades es van mantenir, mentre que a la resta de poblacions creuen que els veïns van aprofitar el confinament i les hores a casa per fer endreça i més lloc a les llars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona