Economia

El logístic resisteix per la contractació del comerç electrònic

A finals d’any, segons els analistes del sector, els contractes vinculats al comerç electrònic suposaran el 30% del mercat de la logística a Catalunya

El sector logístic de Catalunya està suportant prou bé la crisi, gràcies a la contractació vinculada al comerç electrònic, que va suposar el 18%-56.000 metres quadrats- del total contractat del gener al setembre. Segons les previsions de la consultoria CBRE, a finals d’any, l’e-commerce serà el responsable del 30% del que es contracti al mercat català.

Durant els primers nou mesos de l’any, el mercat de lloguer logístic a Catalunya va registrar una contractació d’uns 316.000 m2, el que suposa una davallada del 32% en comparació amb el mateix període de l’any anterior.

Pel que fa a l’oferta logística, la taxa de desocupació total a Catalunya ha davallat del 4,7% al primer semestre, al 4,2% al tercer trimesgtre del 2020. En aquests moments, hi ha 287.000 m2 en construcció dels quals el 75% ja es troba compromès en claus en mà.

Per a David Oliva, director d’Industrial i Logística de CBRE Barcelona, la reducció d’un 32% respecte de l’any passat es deu “a la baixa contractació del segon trimestre a causa de l’estat d’alarma. Tot i així, hom preveu que a finals del 2020 la contractació assoleixi al voltant dels 480.000 m2, en línia amb la mitjana històrica de Catalunya, que són els 500.000 m2.”

Fins al mes de setembre d’enguany, entre les operacions més destacades hi ha el lloguer de la plataforma logístrica propietat de Segro, de 28.500 m2 a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat).

Pel que fa a la inversió, el mercat logístic català va captar 98 milions d’euros durant els primers nou mesos de l’any. “L’interès per part dels fons d’inversió és molt alt en el segment logístic i creiem que això es veurà reflectit durant els pròxims anys en els volums d’inversió”, segons afirma Oliva. Entre les operacions logístiques de compravenda més destacades durant aquests nou mesos, hi ha la compra, per part de Logicor, d’una plataforma logística de 35.500 m2 a Palausolità i Plegamans (Vallès Occidental) i la compra per part del fons alemany Patrizia del parc industrial de proveïdors de Seat a Abrera (Baix Llobregat) a Liberbank.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona