Economia

Budó: “La Generalitat no té ara les competències per regular el teletreball”

Diversos consellers es pronuncien en sentit contrari sobre l’obligatorietat o no del treball des de casa per frenar l’expansió del virus

El Homrani amenaça amb sancions a les empreses que no ho compleixin

Davant el cúmul de declaracions contradictòries de diversos consellers de la Generalitat sobre l’obligatorietat o no del teletreball, la consellera de la presidència i portaveu del Govern ha tornat a sentenciar després del consell executiu: “La Generalitat no té ara les competències per regular el teletreball”.

I, dit això, ha volgut puntualitzar que, tal i com va dir el Procicat, “les empreses han de prioritzar el teletreball”. “És cert que no és una obligatorietat però esdevé un deure fomentar-lo”, ha afegit .

De fet, a primera hora d’aquest dimarts, Budó ja ha explicat en declaracions a Catalunya Ràdio, que el decret d’estat d’alarma no permet fer-ho obligatori a Catalunya.

No obstant, més tard, el conseller de Treball, Chakir el Homrani, ha defensat l’obligatorietat del teletreball a les empreses i llocs de treball en què és factible i ha apuntat que, en cas d’incompliment, les empreses s’arrisquen a rebre sancions.

En declaracions a RAC1, el conseller ha subratllat que l’obligatorietat es va introduir ja fa deu dies en la mateixa resolució del departament de Salut en la qual s’acordava el tancament de bars i restaurants, però que ara s’ha decidit “reforçar” aquest missatge des l’àmbit laboral en comprovar que ha baixat molt poc la mobilitat associada a la feina.

“És obligatori per a totes les empreses teletreballar quan és possible. No obliguem si no es pot. No a les fàbriques, però sí en els àmbits en què es pot. I si no cal justificar-ho”, ha indicat.

Per la seva part, el conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, rebaixava aquest matí l’obligatorietat a recomanació, també en declaracions a Catalunya Ràdio. “Retirar gent de la circulació vol dir retirar el virus que es transmet amb increïble facilitat i que està posant al límit el sistema sanitari”, ha argumentat.

El Consell de Relacions Laborals, reunit a última hora d’ahir, va aprovar una declaració que assegura que “les empreses estan obligades a limitar la mobilitat de les persones treballadores adoptant sistemes de treball a distància i teletreball així com reunions telemàtiques, d’acord amb les mesures sanitàries decretades per l’autoritat sanitària”.

“Només quan pel tipus d’activitat el treball presencial és imprescindible es permet la mobilitat”, continua la declaració, que ha fet pública el departament de Treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA