Economia

Suport de l’ACM als alcaldes de la Selva i el Gironès

L’Associació Catalana de Municipis està mantenint trobades amb tots els alcaldes i alcaldesses del país en el marc de la campanya ‘Reactivem Catalunya’, per donar suport a la recuperació dels municipis

L’Associació Catalana de Municipis (ACM) ha iniciat trobades amb alcaldes i alcaldesses del Gironès i de la Selva per conèixer, compartir i debatre propostes i inquietuds d’aquests representants locals, per tal de poder afrontar la reactivació dels seus municipis i donar-los un millor servei i suport. L’ACM considera que cal estar més que mai al servei del territori i, amb aquest objectiu, ha iniciat aquests contactes que han de permetre conèixer les necessitats dels ens locals després d’afrontar la pandèmia. Les trobades amb alcaldes, alcaldesses i representants d’ens locals del Gironès i la Selva s’han fet mitjançant les reunions telemàtiques dels consells d’alcaldia. Aquests contactes s’inclouen dins la campanya Reactivem Catalunya, per a la reactivació socioeconòmica, que va acompanyada també d’una campanya mediàtica en què es posa èmfasi en la tasca feta pels servidors públics, professionals i equips sanitaris i d’emergències, es promociona el comerç local i el sector cultural i de les arts escèniques. Finalment, en un tercer eix de la campanya, l’ACM ha reorientat el seu pla de mandat 2020-2024 per donar un major suport al municipalisme català a través de nous serveis d’assessorament.

Segons el president de l’ACM, Lluís Soler: “Amb aquesta campanya volem posar tots els actius del municipalisme català a treballar per a la reactivació socioeconòmica. Ens bolcarem a minimitzar els efectes de la crisi i promoure una sortida justa, equilibrada i sostenible per fer que la prosperitat arribi a tot el país.”

Lliurament de material de protecció

Entre els serveis que l’ACM ofereix destaca la central de compres. Al Gironès l’usen el 100% dels ajuntaments, mentre que a la Selva, l’adhesió arriba al 96%. Durant la pandèmia, a través de la central de compres, en les primeres setmanes de confinament, l’ACM va lliurar gratuïtament material de protecció integral a tots els municipis, consells comarcals i EMD de Catalunya. Al Gironès, en col·laboració amb el Consell Comarcal, es van lliurar 530 mascaretes tèxtils reutilitzables, 2.950 mascaretes quirúrgiques, 5.900 guants i 80 mascaretes FFP2. Pel que fa a la Selva, també en col·laboració amb el Consell Comarcal es van lliurar gratuïtament 570 mascaretes tèxtils reutilitzables, 2.880 mascaretes quirúrgiques, 5.760 guants i 140 mascaretes FFP2.

D’altra banda, l’ACM ofereix formació als treballadors públics i als càrrecs electes locals. Durant la pandèmia s’ha potenciat l’oferta formativa virtual: al Gironès, durant el 2020, 126 persones han participat en 43 accions formatives, i a la Selva hi han participat 48, amb 35 activitats. Finalment, en assessorament jurídic s’han atès les consultes i dubtes dels ens locals quant a nova normativa, qüestions i casuístiques administratives, ajuts i subvencions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA