Economia

Ajornen Alimentaria de nou i se celebrarà el maig vinent

S’hi vol garantir l’afluència de públic i d’expositors, així com la seguretat

Fira de Barcelona pretén reprendre al setembre l’activitat firal, però altres salons s’ajornen fins al 2021, com el MWC

Fira de Barcelona torna a ajornar la celebració de la fira Alimentaria, suspesa a l’abril per l’alerta creada amb la crisi de la Covid-19, i la durà a terme entre els dies 17 i 20 de maig del 2021, segons va anunciar en un comunicat. “La decisió de traslladar a l’any que ve, en concret del 17 al 20 de maig, la celebració del principal saló d’alimentació i begudes d’Espanya i un dels més destacats d’Europa, previst fins ara per a aquest setembre, ha estat adoptada per Fira de Barcelona d’acord amb el comitè organitzador d’Alimentaria –en el qual són presents les principals associacions i companyies d’una de les indústries capdavanteres del país– tenint en compte les circumstàncies actuals i amb la finalitat de garantir la millor edició possible, tant en participació com en internacionalitat.”

L’última edició es va celebrar l’abril del 2018 i, com que és un saló biennal, la pròxima convocatòria estava prevista per al mes d’abril passat. En un primer moment, ja s’havia ajornat al setembre, però ara s’ha tornat a endarrerir, una decisió que obeeix a les incerteses que encara planen sobre la pandèmia.

Està previst que la convocatòria del 2021 es faci “amb les màximes expectatives comercials” i d’assistència de compradors i visitants internacionals, que representen el 25% del total, i amb totes les mesures de prevenció necessàries pel coronavirus, segons recull Efe.

Amb tot, els dies 28 i 29 de setembre està prevista la celebració d’un fòrum a Fira de Barcelona sobre el futur de la indústria agroalimentària, la restauració, l’hostaleria i el turisme.

La pandèmia ha obligat a ajornar fins al 2021 també altres esdeveniments previstos per a aquest any com ara l’IOT Solutions World Congress, sobre la internet de les coses i la digitalització de la indústria, que tindrà lloc al maig. Passa el mateix amb Expoquimia, Eurosurfas i Equiplast, els tres grans esdeveniments del sector químic, que se celebraran al setembre; Hostelco i Alimentaria FoodTech, que es duran a terme a l’octubre, i Hispack, ja previst inicialment per al 2021, així com Barcelona Building Construmat, Automobile Barcelona i Piscina & Wellness.

El Congrés Mundial del Mòbil (MWC) també tornarà l’any vinent.

LA FRASE

Fira té la mirada posada en l’activitat que desenvoluparà en l’últim quadrimestre d’aquest any
Constantí Serrallonga
director general de Fira de Barcelona

Una cinquantena de brots sense tancar

El Ministeri de Sanitat ja ha comptabilitzat 51 brots del virus a tot l’Estat sense tancar els contagis. Tot i així, només n’hi ha una desena que preocupen, entre els quals els de la Franja de Ponent i Lleida.

El Park Güell reobre demà amb menys públic

El Park Güell reprendrà l’activitat l’1 de juliol ampliant la regulació de l’accés a tota la zona monumental i reduint l’aforament a la meitat, 1.400 persones per hora, per garantir la seguretat sanitària i la qualitat de la visita, així com per preservar el patrimoni.

Els barcelonins hi continuaran tenint l’accés gratuït si són veïns dels barris adjacents o estan registrats en el programa Gaudir Més Barcelona.

Estrenen a La Gomera l’app de rastreig per Covid

La primera fase del projecte pilot d’aplicació de rastreig de contagis per Covid-19, impulsat pel govern espanyol, va començar ahir a l’illa de La Gomera i està previst que se simulin contagis per provar-la.

Tarragona instal·la sensors a les platges

Les platges de Tarragona disposen des d’ahir d’un sistema per controlar-ne l’aforament, que avisa quan s’arriba al 80% de capacitat, amb l’objectiu de garantir el distanciament social.

Nissan tanca a Catalunya perquè “fer-ho aquí és més fàcil”

El comitè d’empresa de Nissan va denunciar ahir que la companyia preveu tancar les plantes catalanes perquè fer-ho en altres països “és més difícil” i perquè “potser no s’han fet bé les coses”.

Membres del comitè van comparèixer ahir en una comissió conjunta d’Empresa i Treball al Parlament per explicar la situació de les plantes de la multinacional a la Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca, on treballen 3.000 persones i que la multinacional tancarà a finals d’any. De fet, la direcció de la multinacional també hi havia d’assistir, a la sessió de control del Parlament de Catalunya, però s’hi va negar, i va assegurar que estan mantenint negociacions amb els treballadors. El president del comitè de Barcelona, Juan Carlos Vicente (CCOO), va assenyalar que si Nissan tanca a Catalunya és perquè fer-ho aquí és més fàcil que en altres països, per la qual cosa va instar els diversos partits polítics a impulsar una reforma de la normativa laboral que permeti recuperar l’autorització administrativa en el cas de presentació d’expedients de regulació d’ocupació (ERO).

La consellera d’Empresa, Àngels Chacón, va instar la companyia a presentar la memòria justificativa amb les raons que la porten a tancar les plantes catalanes, i el conseller Chakir el Homrani va lamentar no tenir una interlocució directa amb el Japó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA