Economia

Maroto assegura que estan “lluitant” per revertir la decisió de Nissan i reclama la implicació de Renault

La ministra diu que està treballant amb la Generalitat perquè creu que hi ha un “projecte industrial” per a les plantes

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha assegurat que el govern espanyol està “lluitant” per revertir la decisió de Nissan i ha reclamat la implicació de Renault.

En una trobada digital organitzada per PIMEC, la cap del Departament ha afirmat que “està treballant” amb la Generalitat i els agents socials perquè consideren que hi ha un “projecte industrial” per a les tres plantes a Catalunya. Així mateix, ha recordat que és una crisi que ve de lluny i que la multinacional japonesa fa temps que no inverteix en les plantes estatals. “Les tensions entre Nissan i Renault no han ajudat, com tampoc el seu president”, ha assegurat.

“El cas de Nissan ens fa mal, sense cap dubte, i estem treballant amb la Generalitat i els agents socials per revertir la decisió”, ha reconegut la ministra. Maroto ha assegurat que l’existència de “factors exògens” a l’hora de prendre la decisió de tancar les plantes a Catalunya els porten a pensar que Nissan pot canviar d’opinió.

La ministra ha assegurat que, donat el cas, el govern espanyol estudiarà “alternatives a projectes industrials”. Per ara, Maroto ha afirmat que hi ha “unitat d’acció” en treballar perquè la multinacional japonesa no tanqui les plantes de Catalunya i ha demanat també la implicació de Renault. “Tots sumem a l’esforç col·lectiu de mantenir les capacitats productives de Nissan a Catalunya”, ha defensat.

La ministra ha recordat que la companyia japonesa té una història de “quaranta anys d’èxit” al país i ha afirmat que marxar d’Espanya “no és la millor decisió” per a la marca, des del punt de vista de reputació.

En aquest context, la cap del Departament d’Indústria, Comerç i Turisme ha reivindicat el “prestigi” de l’automoció a l’Estat i ha assegurat que Catalunya es troba a “l’avantguarda” d’aquesta indústria. Així mateix, ha assegurat que el pla del govern per al sector, dotat de 3.750 milions d’euros, ha de permetre “estimular” la demanda i “facilitar” les inversions a plantes que apostin per una nova mobilitat “sostenible, connectada i intel·ligent”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona