Economia

La majoria d’hotels del litoral obren a partir del 20 de juny

El grup Medplaya anuncia la represa de l’activitat dels tres establiments de la Costa Brava, a Tossa i Platja d’Aro, des del cap de setmana previ a Sant Joan

D’altres s’hi posaran durant la primera setmana d’estiu

El desglaç del sector hoteler gironí, sobretot al litoral, s’intensificarà a partir del 20 de juny, un cop ja es dona per fet que la regió sanitària de Girona haurà arribat a la fase 3 del desconfinament i amb l’expectativa que també s’hi sumi l’àrea metropolitana de Barcelona, passat el cap de setmana i just abans de la festivitat de Sant Joan. El grup hoteler Medplaya, amb una de les seus a Girona i 16 establiments a tota la península i Bulgària, va anunciar ahir la reobertura dels tres hotels de la Costa Brava, el Monterrey de Platja d’Aro, i el Sant Eloi i l’Esmeraldas, a Tossa de Mar, entre els dies 20 i 26 de juny.

Jordi Avellí, director d’operacions de Medplaya, explica que ha estat una decisió meditada: “Des que vam haver de tancar per l’estat d’alarma ens hem estat preparant per a la reobertura. Comptem amb els nous protocols higiènics i sanitaris que ens marquen les administracions i ens veiem capacitats per començar a obrir, garantint la salut dels nostres clients i treballadors.”. “Estem molt contents, no només perquè fem funcionar els negocis de nou, sinó també perquè si podem obrir hotels i pensar en el turisme és perquè el pitjor de la malaltia ja ha passat”, prosseguia Avellí Se sumaran als altres establiments que ja han obert, com ara el Parkhotel San Jorge, de Calonge, des del maig, a l’inici de la fase 1; o d’altres, especialment de dimensions reduïdes, alguns dels quals agrupats en la marca Petits Grans Hotels.

El gerent del grup Costa Brava Centre, Martí Sabrià, destacava que ja aquesta setmana també s’hi sumaran altres hotels emblemàtics, com ara el Sa Punta de Begur o La Perla, a Olot. I l’aspiració del sector és que s’acceleri el trànsit a la fase 3, també de la regió de Barcelona, a mitjan mes, sempre que el moviment de persones vagi acompanyat de la prudència i les mesures d’higiene. A banda, a més, que es reobrin fronteres, com a mínim, amb l’Estat francès.

Tendència similar a Lloret

A Lloret de Mar ja han obert l’hotel Bella Dolores, a prop del passeig, des del 18 de maig i alguns habitatges d’ús turístic (HUT). Però l’activitat “és testimonial”, afirma el president del Gremi d’Hostaleria de Lloret, Enric Dotras, que veu molt important la pròxima quinzena.

La majoria d’establiments haurien d’obrir entre el 27 de juny i el 4 de juliol, però la incertesa és alta. Molts hotelers confien que es permeti la mobilitat entre regions sanitàries i estan pendents de les notícies que venen d’Alemanya o de l’Estat francès. “El nivell de reserves és baix, ara”, admetia Dotras ahir.

Reserves disparades, amb cautela

També els establiments del grup Aromar, o alguns dels que tenen més capacitat a l’Alt Empordà, han ajornat les dates de les primeres reserves fins a la primera setmana d’estiu, al voltant de la festivitat de Sant Joan. També hi ha hotels que de moment mantenen reserves encara tancades per cautela, però la tònica dels últims dies va empenyent tothom a començar a posar data de reobertura.

En el cas de la Costa Brava Centre, Sabrià manté l’optimisme de la setmana anterior, en què “les reserves s’han disparat un 250%”. Algunes, de fet, no havien arribat a decaure, però també admet que venien de xifres molt baixes i que la incertesa es mantindrà com a mínim al juliol. “La majoria d’establiments han flexibilitzat les opcions de cancel·lar sobre la marxa, amb el màxim de facilitats perquè tothom és conscient de la situació”, justificava ahir. I es poden trobar reserves “preventives” que més endavant s’acabin anul·lant. Sabrià, però, espera que l’epidèmia passi i que més públic acabi reservant cap a l’agost i el setembre, dos mesos que “pinten bé”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA