Economia

Pimec preveu que el 42% de les indústries acabaran presentant un ERO per la crisi del coronavirus

González insisteix que s’allarguin els ERTO de força major com a mínim fins a final d’any

El president de Pimec, Josep González, ha pronosticat aquest dimecres que el 42% de les indústries acabaran presentant un ERO per ajustar les plantilles quan finalitzin els ERTO de causa major.

Així ho ha explicat en una conferència telemàtica organitzada per Intermèdia, en què també ha assegurat que un 20% de les pimes, autònoms i indústries acabaran tancant el negoci, segons les dades d’una enquesta feta per la patronal.

González ha insistit en la necessitat que els ERTO de causa major s’allarguin més enllà del 30 de juny i com a mínim estiguin vigents fins a final d’any i ha criticat la poca antelació amb què el govern espanyol ha anunciat les mesures per frenar l’impacte econòmic de la Covid-19.

González ha afirmat que és conscient del gran volum d’expedients que va haver d’afrontar l’administració i ha valorat que adoptés la línia “d’acceptar-los sense massa miraments” tot i que ha avisat que l’administració encara té quatre anys per fer una auditoria i determinar si estaven justificats.

Amb tot, segons dades del la patronal, el 75% de les pimes estan presentant problemes de tresoreria. Per González, el govern espanyol ha pres “mesures importants” tot i que en comparació amb altres països “ens hem quedat curts”.

D’altra banda, de l’enquesta feta entre els associats a la patronal, també s’ha conclòs que un 44% dels empresaris van tenir problemes en el subministrament de matèries primeres que compraven en “països de baix cost”. González creu que això portarà les empreses a acostar les seves produccions a l’Estat o a països molt més propers.

El president de Pimec també ha advertit que les pimes també han augmentat la seva morositat i que s’estan donant casos en què s’ha trencat la cadena de pagaments. “Si no ho evitem, portarà conseqüències greus”, ha dit González, que ha assenyalat com els sectors més afectats el turisme, els autònoms i el petit comerç no alimentari.

Per González, els 80.000 milions d’euros avalats per l’ICO són la mesura “més potent” que ha impulsat el govern de Sánchez per fer front a la crisi i ha pronosticat que el darrer tram amb els 20.000 milions s’obrirà aviat. Es tracta de crèdits, ha dit, que van destinats en la seva gran majoria a petites i mitjanes empreses, un fet que demostra que les grans empreses “aguanten millor” que pimes i autònoms. La mitjana de cada crèdit s’ha situat en uns 195.000 euros i ha celebrat que ara es concedeixin amb més celeritat que els primers dies. Tot i això, ha dit que hauria preferit una exoneració o un endarreriment d’impostos de mig any.

Tal com va reclamar ahir, el president de Pimec ha tornat a insistir al govern que permeti l’arribada de turistes a partir del 15 de juny i que s’elimini l’obligatorietat de la quarantena, que ha definit “com una de les pitjors mesures que es poden prendre”. González ha recordat el pes del turista internacional a Catalunya i que el turisme domèstic no és tan nombrós com altres comunitats com Andalusia. En cas contrari, ha estimat que es perdrien milers de turistes europeus, acostumats a fer les vacances al juliol i que es buscaran altres destins, com França i Itàlia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona