Economia

CCOO denuncia que més de 15.000 treballadors en ERTO no han cobrat l’atur encara

Reclama “més recursos i una millor coordinació entre serveis públics d’ocupació” per agilitzar el cobrament de les prestacions

CCOO de Catalunya ha denunciat que hi ha més de 15.000 treballadors afectats per un ERTO que encara no han cobrat l’atur. A través d’un comunicat difós aquest divendres, el sindicat ha detallat que “malgrat l’esforç del SEPE i de la contractació de més de 80 assessors suplementaris, no s’està donant cobertura a les reclamacions de molts treballadors, que en alguns casos no han cobrat des del març”. CCOO ha informat que les plantilles d’empreses com EUREST, Vuitton o Roca majoritàriament no han cobrat o han cobrat parcialment. Davant d’això, reclama “més recursos i una millor coordinació entre serveis públics d’ocupació” per agilitzar el cobrament de les prestacions.

CCOO reconeix que hi ha hagut una clara “millora en l’agilització de les transferències de les prestacions mitjançant el conveni entre el servei públic estatal i les entitats financeres” però critica que “segueix sense solucionar-se la gestió de les reclamacions” de molts treballadors. Cosa que “comporta extrema vulnerabilitat i insolvència per a massa llars treballadores que no demanen un ajut, sinó una prestació per la qual han cotitzat i que els correspon”.

CCOO de Catalunya demana més recursos i una millor coordinació entre serveis públics d’ocupació per tal d’atendre les “reclamacions” i “facilitar el cobrament de la prestació al més aviat possible”. També ha reclamat que en el cas de les reclamacions col·lectives es contacti amb “les empreses per solucionar amb diligència els errors existents”. També vol que es “recuperi l’atenció telefònica”, ja que “hi ha molta gent que no pot utilitzar mitjans telemàtics” i que “es contempli la possibilitat de donar prioritat a les bases reguladores baixes” per “anticipar situacions d’insolvència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona