Economia

Les empreses més perjudicades per la crisi no reben ajuts

Els sectors representants a la Cambra de Comerç de Girona estan preocupats per la manca d’efectivitat de part de les mesures destinades a la continuïtat empresarial

El primer ple virtual de la història de la Cambra de Comerç de Girona, que s’ha celebrat amb la participació de 48 dels 60 membres i vocals operadors, ha denunciat que els ajuts de les administracions no estan arribant a les empreses i als autònoms més necessitats. Els representants empresarials s’han queixat dels entrebancs i la lletra petita dels reials decrets de l’Estat perquè acaben sent “eslògans buits de contingut i titulars de cara a la galeria”. “S’ha perdut l’oportunitat d’oferir a l’empresariat, i amb ell a tota la població, un suport directe i clar en uns moments crítics”, afirma Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Comerç de Girona, que insisteix a reclamar “ajuts que insuflin liquiditat, i no pas crèdits per pagar més endavant”. Molts representants es queixen de les “trampes” i “excessius requisits” que fan que moltes empreses i autònoms quedin fora d’ajuts i mesures que s’anunciaven com a generalistes. També es denuncia que l’Estat “avança a cops d’improvisació, amb una mena de fugida endavant”. El ple insisteix en la necessitat de condonar les quotes de la Seguretat Social a les empreses i autònoms que han hagut d’aturar totalment la seva activitat a causa de l’estat d’alarma.

Els empresaris han fet una petició clara a les administracions perquè concretin quines són les normes sanitàries que s’han de complir per poder obrir amb seguretat els establiments. També reclamen que el desconfinament es territorialitzi.

La Cambra reclama als dirigents polítics que tinguin en compte les pimes i els seus representants, abans de prendre decisions que ignoren la realitat del teixit empresarial i la burocràcia inherent al sistema. En el ple s’ha informat de l’evolució del pla de contingència per a la prestació dels serveis camerals durant les primeres sis setmanes d’afectació de la pandèmia. Aquesta situació excepcional ha fet incrementar al màxim la realització de serveis digitals per assegurar noves prestacions mitjançant agendes, visites, trobades, jornades i cursos telemàtics. En el decurs del ple també s’ha presentat la plataforma solidària Community Covid-19.

LA FRASE

Des de la Cambra reclamem ajuts que insuflin liquiditat, i no pas crèdit per pagar més endavant
Jaume Fàbrega
PRESIDENT DE LA CAMBRA DE COMERÇ DE GIRONA

Empresàries gironines protesten

L’Associació Gironina d’Empresàries (AGE) ha fet un vídeo per fer arribar la seva veu als polítics “perquè sembla que estan sords davant la difícil situació que moltes persones estan vivint a causa de la crisi de la Covid-19” i l’únic que fan són propostes perquè es vagin endeutant. En el vídeo, titulat Alça la veu, hi intervenen una vintena d’empresàries. “Si un govern té aquesta situació a les mans i deixa el sistema productiu del país tancat, el que no pot fer és fer veure que a ells no els afecta”, diu la presidenta de l’AGE, Maria Rosa Agustí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona

Datarmony inicia l’expansió internacional a Xile

Barcelona

El debat per internalitzar el servei, en suspens

barcelona
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona