Economia

La pandèmia deixarà almenys 11 milions de nous pobres a l’Àsia

El Banc Mundial (BM) preveu que la factura del coronavirus en el nivell de vida dels ciutadans podria fer caure en la pobresa onze milions de ciutadans de les regions d’Àsia i el Pacífic.En un estudi de la institució sobre la zona, afirma que per ara ja es preveu que 24 milions de persones menys aconsegueixin sortir del que es considera pobresa a les regions –menys de 5,5 dòlars diaris– respecte del previst abans de la crisi sanitària. En l’escenari més advers, onze milions més serien nous pobres. Els salaris dependents del turisme a Tailàndia i a les illes del Pacífic i els del sector tèxtil de Cambodja i el Vietnam són els més vulnerables.

Per mitigar-ne l’impacte, l’economista en cap per a la regió del Banc Mundial, Aaditya Mattoo, recomana “aprofundir la cooperació internacional”, “el manteniment obert del comerç” i la coordinació de polítiques macroeconòmiques.

Frenada a la Xina

A més, el Banc Mundial també preveu una frenada sobtada de l’economia xinesa ja per enguany, a causa del coronavirus. D’aquesta manera, la institució pronostica un creixement del 2,3% del PIB en l’escenari base. Per contra, si el panorama empitjora, el Banc Mundial preveu un estancament econòmic de la segona economia mundial, amb un increment del PIB de sols el 0,1%.

És la primera projecció del BM després de l’aparició de la pandèmia i contrasta fortament amb el creixement del 6,1% que va tenir l’economia xinesa durant l’any passat. La producció industrial de la Xina experimenta “un creixement negatiu per primer cop en més de 30 anys”, adverteix el BM.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona