Economia

El pagesos temen per l’abastament d’aliments

Reclamen que l’estat d’alarma no talli la cadena de proveïdors dels agricultors i els ramaders

Unió de Pagesos demana més claredat en les directrius del govern espanyol

Els pagesos gironins reclamen que l’estat d’alarma pel coronavirus no talli la cadena de proveïdors dels agricultors i els ramaders perquè puguin garantir l’abastament d’aliments per als consumidors. El coordinador territorial d’Unió de Pagesos (UP), Narcís Jordi Poch, ha explicat a ACN que tan essencial com poder anar al camp o alimentar els animals cada dia és que les empreses auxiliars puguin continuar treballant. “Estem parlant d’adobs, fitosanitaris, farratges, pinsos o embalatges, és imprescindible que tot això ens continuï arribant”, afirma Poch. En aquest sentit, UP demana “claredat” al govern espanyol, critica que les directrius són poc concretes d’entrada i que això acaba per crear “incertesa” al sector.

El coordinador d’UP concreta que, fins ara, no hi ha hagut problemes amb els proveïdors, també perquè el sector es va proveir abans que el govern espanyol decretés l’estat d’alarma. “Necessitem una mínima xarxa d’abastament perquè si no es així no podrem continuar l’activitat, si no tenim caixes on posar els productes, o el plàstic que cobreix els productes o adobs per al camp, es veuria interrompuda la cadena de subministrament”, remarca. Hi afegeix, a més, que això es traduiria ràpidament en problemes per fer arribar aliments al mercat.

LA FRASE

Necessitem una mínima xarxa d’abastament perquè si no és així no podrem continuar l’activitat
Narcís Jordi Poch
Coordinador territorial d’Unió de Pagesos a Girona

S’ofereixen a crear de franc webs i botigues en línia

L’empresa gironina Cap Empresa Sense Web, amb seu a Cornellà de Terri, ha engegat la campanya #JoEmQuedoACasa i #ElMeuNegociNo i ofereix crear webs i botigues en línia gratis mentre duri el confinament. L’objectiu és que cap negoci s’aturi a causa de la crisi del coronavirus.

La iniciativa de l’empresa del Pla de l’Estany té per objectiu “donar un cop de mà a qui no pot fer teletreball”, però també a qui necessita replanificar el seu negoci en línia o simplement vol crear o millorar el seu web. “Qui se’n vulgui beneficiar tindrà un web o una botiga per internet a cost zero i tres mensualitats de regal”, assegura l’empresa gironina.

A Cap Empresa Sense Web són molt conscients dels greus efectes econòmics que provoca i provocarà l’actual crisi generada pel coronavirus. Per això, per tal de contribuir que cap negoci de les comarques gironines s’aturi, s’ofereixen a crear o a renovar webs i botigues en línia de manera gratuïta.

Cap Empresa Sense Web és una plataforma web ideada per Interactiu, una empresa amb més de quinze anys d’experiència en el sector de les noves tecnologies i el desenvolupament de llocs web.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

La 7a Fira de l’Ocupació del Bages torna amb 24 empreses i més de 200 ofertes de feina

MANRESA
economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS