Economia

El Banc d’Espanya avisa d’una “pertorbació sense precedents” per culpa del coronavirus

El regulador reclama una “resposta fiscal més ambiciosa i coordinada” a nivell europeu

El Banc d’Espanya ha assegurat que la crisi del coronavirus és una “pertorbació sense precedents” per a l’economia que tindrà un impacte “molt notable”.

El seu governador, Pablo Hernández de Cos, ha admès que el deteriorament de l’activitat econòmica a curt termini pot ser “molt agut” però i que les polítiques públiques són “crucials” per evitar que la caiguda “transitòria” es converteixi en una crisi “persistent”.

En aquest sentit, ha reclamat una “resposta fiscal més ambiciosa i coordinada a escala europea”. “Una major ambició i coordinació de la resposta europea no és una opció, és una necessitat”, ha afirmat.

Segons el Banc d’Espanya, la duració dels efectes de la pandèmia dependrà de la capacitat de reduir nous contagis però també “de les polítiques per atenuar l’impacte derivat del cessament d’activitat de moltes empreses i de les conseqüents pèrdues de feina”.

“Les polítiques públiques són crucials per evitar que el que és una caiguda transitòria d’activitat i rendes de famílies i empreses s’acabi transformant en una de més persistent”, ha afirmat Hernández de Cos.

El governador del Banc d’Espanya destaca la decisió del Banc Central Europeu (BCE) per fer compres addicionals d’actius de fins a 750.000 milions d’euros fins a finals d’any, “que poden perllongar-se més enllà d’aquesta festa si fos necessari”.

“Les compres seran de valors tant de deute públic com privat i es faran de forma completament flexible, tant pel que fa a la distribució temporal com als actius que s’adquiriran sota el programa”, ha afirmat el Banc d’Espanya.

Segons indica el regulador, la flexibilitat és “essencial per evitar eventuals deterioraments addicionals de les condicions financers del conjunt de l’àrea i dels diversos països”.

El Banc d’Espanya destaca així el “compromís” del BCE per “vetllar perquè tots els sectors de l’economia puguin beneficiar-se d’unes condicions de finançament favorables que els permeti absorbir de la millor manera possible aquesta pertorbació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona